DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministra komandā darbu sāk padomniece Baiba Ābelniece

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministra Tāļa Linkaita komandā, sākot ar ceturtdienu, 3. oktobri, darbu sāk padomniece komunikācijas jautājumos par ilgtspējīgu mobilitāti Baiba Ābelniece.

Viņas uzdevumos ietilps sabiedrības informēšana par videi draudzīgu transportlīdzekļu izmantošanu, tai skaitā pārvietošanos ar sabiedrisko transportu, riteņbraukšanu, un sabiedrības izglītošana alternatīvo degvielu ieviešanas jomā.

Ilgtspējīga mobilitāte ir viena no satiksmes ministra Tāļa Linkaita prioritātēm, veidojot ērtu, modernu un ekonomiski efektīvu sabiedriskā transporta tīklu, kas nodrošina mobilitātes vajadzības un veicina pārsēšanos no privātā uz sabiedrisko transportu. Ekonomiski pamatotu videi draudzīga transporta ieviešanu paredz gan valdības deklarācija, gan Transporta attīstības pamatnostādnes.

B. Ābelniece šim amatam izvēlēta, ņemot vērā viņas pieredzi dažādu jomu uzņēmumu un organizāciju komunikācijas jautājumos turpat 20 gadu laikā. Viņa septiņus gadus strādājusi AS “Citadele banka” kā ārējās komunikācijas vadītāja, pirms tam Hipotēku bankā kā sabiedrisko attiecību speciāliste un AS “Latvenergo” kā ārējās komunikācijas projektu vadītāja. B. Ābelniece kā brīvprātīgā ir darbojusies Latvijas Riteņbraucēju apvienībā un organizējusi Rīgas Velokonferenci.

Bakalaura grādu komunikācijas zinātnēs B. Ābelniece ieguvusi 2005. gadā Latvijas Universitātē. Maģistra grāds komunikācijas vadībā 2008. gadā iegūts Tallinas Universitātē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI