DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jēkabpilī pirmo klašu skolēni saņem atstarojošās vestes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad Jēkabpils izglītības iestādēs savas mācību gaitas ir uzsācis kupls skaits pirmklasnieku – 236 skolēni (Jēkabpils 2.vsk.- 57 skolnieki, Jēkabpils pamatskola - 123 skolnieki, Jēkabpils 3.vsk. - 56 skolnieki).

Jau vairākus gadus pēc kārtas par tradīciju kļuvusi Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas inspektoru došanās uz šīm izglītības iestādēm, lai tiktos ar 1.klašu skolēniem un viņu audzinātājām, un izrunātu jautājumus, kas saistīti ar drošību.

Tikšanās laikā ar bērniem tiek pārrunāti jautājumi, kas viņiem jāievēro atrodoties uz ielas: kā pārliecināties un pareizi šķērsot gājēju pāreju, pie kādas gaismas luksofora signāla drīkst šķērsot ielu, cik būtiski sevi pasargāt no nelaimes un, pārvietojoties diennakts tumšajā laikā, ģērbt atstarojošās vestes jeb apģērbu ar redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem. Tiek atgādināti arī citi būtiski jautājumi, kā piemēram - ka jāpasaka vecākiem, kurp dodas pēc skolas, ka nevar uzticēties svešiniekiem, nevajag aiztikt svešus dzīvniekus, ka jāpieskata savas mantas, jāizturas labi pret skolas biedriem, jāklausa skolotāji u.c.

Pēc drošības jautājumu izrunāšanas, bērni saņem dāvanu – katram 1.klases skolēnam tiek pasniegta Jēkabpils pilsētas pašvaldības sagādāta atstarojošā veste ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības logo, kuru bērni pielaiko, un pēc tam dodas atpakaļ uz mācību stundām.

Pašvaldības policija uzskata, ka ir svarīgi ar bērniem runāt par šiem jautājumiem, lai viņi jau no mazotnes zinātu par satiksmes drošību, kā sevi pasargāt no apdraudējumiem un pie kā vērsties pēc palīdzības.

Arī pārējiem iedzīvotājiem vēlamies atgādināt, ka Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām, kā arī apdzīvotās vietās, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas pārvietojas pa brauktuvi vai nomali, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Ja šie nosacījumi tiek pārkāpti, vainīgās personas tiek sauktas pie administratīvās atbildības saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149²³ “Gājēju uz pasažieru izdarītie pārkāpumi” , kur gājējiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no septiņiem līdz trīsdesmit euro.

Diennakts tumšajā laikā cilvēkus, kuri pārvietojas bez atstarojošiem elementiem vai vestēm, ir grūti pamanīt, tāpēc Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus rūpēties par savu veselību un dzīvību, lietojot gaismu atstarojošas vestes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI