DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs ar Armēnijas kolēģi pārrunā abu valstu sadarbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 18. septembrī notika ārlietu ministra Edgara Rinkēviča tikšanās ar Armēnijas ārlietu ministru Zohrabu Mnatsakanjanu (Zohrab Mnatsakanyan), kurš Latvijā ir ieradies oficiālā vizītē.

Tikšanās laikā tika pārrunāti aktuālie Latvijas–Armēnijas divpusējās sadarbības jautājumi, Eiropas Savienības (ES)–Armēnijas attiecības, sadarbība Austrumu partnerības formātā, drošības situācija Dienvidkaukāza reģionā un Kalnu Karabahā, kā arī attiecības ar Krieviju un Irānas aktualitātes.

Ārlietu ministri pauda ieinteresētību turpināt aktīvu Latvijas un Armēnijas politisko dialogu, sadarbību eirointegrācijas, NATO integrācijas jomā, kā arī uzsvēra nepieciešamību attīstīt ekonomisko sadarbību, nozaru ministriju sadarbību un parlamentāros kontaktus.

Armēnijas ārlietu ministrs pateicās Latvijai par ES–Armēnijas Visaptverošā un pastiprinātā partnerības nolīguma ratificēšanu un uzteica ES kā nozīmīga sadarbības partnera lomu ceļā uz nepieciešamo valsts institucionālās reformu īstenošanu.  

Latvijas ārlietu ministrs uzvēra nepieciešamību turpināt pozitīvo ekonomiskās sadarbības izaugsmi abu valstu starpā, paplašinot ekonomiskās aktivitātes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, izglītības un kultūras jomā, kā arī meklēt iespējas attīstīt aviosatiksmi abu valstu starpā. E. Rinkēvičs arī pauda atbalstu vīzu režīma liberalizācijai ar Armēniju.

Armēnijas ārlietu ministrs vizītes laikā tikās arī ar Valsts prezidentu, Saeimas priekšsēdētāju, Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Armēnijas parlamentu pārstāvjiem, aizsardzības ministru, kā arī apmeklēja Latvijas Nacionālo bibliotēku un uzstājās ar lekciju “Armēnija vienu gadu pēc revolūcijas” Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI