DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Siguldas pašvaldība ar ēdināšanas uzņēmumu veiks sarunas par pārtikas apriti izglītības iestādēs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: John Lambeth

Siguldas novada pašvaldība informē, ka 16. septembrī visās pirmsskolas izglītības iestādēs, kā arī atsevišķās vispārizglītojošās skolās tika veiktas atkārtotas Pārtikas un veterinārais dienesta (PVD) pārbaudes. Ja piektdien, 13. septembrī, netika saskatīti un izteikti aizrādījumi no PVD puses un visos pārbaudes posmos ēdināšanas bloki saņēma vērtējumu A (atbilst normatīvo aktu prasībām), tad 16. septembrī atkārtotās PVD pārbaudēs ēdināšanas blokiem atsevišķos posmos parādījās novērtējums B, kas ir aizrādījumi, kuri būtiski neietekmē pārtikas produktu kvalitāti un nekaitīgumu. Nav saņemts neviens vērtējums C, kas ir neatbilstība normatīvo aktu prasībām, kas būtiski ietekmē pārtikas produktu nekaitīgumu. Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa šodien, 17. septembrī, ir uzaicinājusi izglītības iestāžu ēdinātāja SIA „Baltic Restaurants Latvia” atbildīgos pārstāvjus uz tikšanos PVD veikto pārbaužu izskatīšanai un lai vienotos par izmaiņām produktu piegādātājos.

Līdztekus tam PVD ir veicis pārbaudi uzņēmumos, kuri SIA „Baltic Restaurants Latvia” piegādā mizotus dārzeņus hermētiskā iepakojumā, tajā skaitā SIA „Jelgavas augļi”. Ņemot vērā, ka uzņēmumā SIA „Jelgavas augļi” konstatēti nopietni higiēnas pārkāpumi, šī uzņēmuma darbība šobrīd ir apturēta. Tāpat kā citos augļu un dārzeņu piegādātāju uzņēmumos, arī SIA „Jelgavas augļi” ir paņemtas baktēriju uztriepes, kuru analīžu rezultāti būs zināmi šīs nedēļas beigās.

Pēc jaunākajiem Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem no Siguldas apkārtnes ir hospitalizēti septiņi bērni, kuriem diagnosticēta Escherichiacoli (E. coli) jeb zarnu nūjiņu infekcija – no bērnudārza „Saulīte” četri bērni un pa vienam bērnam no „Pīlādzīša”, „Tornīšiem” un „Ieviņas”. Četriem no tiem ir attīstījies hemolītiski urēmiskais sindroms. Pašreiz tiek veiktas analīzes arī vairākiem izglītības iestāžu darbiniekiem. Šobrīd Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs nav ziņots par jauniem saslimšanas gadījumiem. Kopumā pēc palīdzības ārstniecības iestādēs vērsušies 24 cilvēki, no kuriem 20 ir bērni. Pārējiem bērniem Escherichiacoli (E. coli) jeb zarnu nūjiņu infekcija šobrīd nav diagnosticēta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI