DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks tiksies ar Armēnijas ārlietu ministru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 17. septembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiksies ar Armēnijas ārlietu ministru Zohrabu Mnatsakanjanu (Zohrab Mnatsakanyan), lai pārrunātu reģionālās drošības situāciju un abu valstu divpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

Sadarbība ar Dienvidkaukāza reģiona valstīm, tostarp Armēniju, ir viena no Latvijas starptautiskās sadarbības prioritātēm aizsardzības jomā. Latvijas mērķis ir atbalstīt drošības situācijas stabilizēšanu Dienvidkaukāza reģionā.

Ik gadu Armēnijas bruņoto spēku virsnieki Baltijas Aizsardzības koledžā (Baltic Defence College, BALTDEFCOL) apgūst vecāko štāba virsnieku kursu. Baltijas Aizsardzības koledža ir dibināta 1998. gadā ar mērķi nodrošināt virsnieku un aizsardzības nozarē strādājošo ierēdņu apmācību pēc vienotiem NATO mācību metodikas standartiem un procedūrām. Mācību procesu nodrošina aizsardzības nozares eksperti no Baltijas un citām NATO un ES dalībvalstīm. Liela uzmanība tiek pievērsta arī daudznacionālai mācību videi, apmācot studentus no NATO un ES, kā arī NATO partnervalstīm.

Vienošanās par savstarpējo sadarbību aizsardzības jomā starp Armēnijas un Latvijas Aizsardzības ministrijām tika noslēgta 2005. gada 6. septembrī.

Armēnijas ārlietu ministrs Z. Mnatsakanjans uzturēsies oficiālā vizītē Latvijā 17. un 18. septembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI