DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

I. Mūrniece aicina Dānijas vēstnieku stiprināt Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Atzinīgi novērtēju Latvijas un Dānijas sadarbību gan divpusēji, gan Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) reģionā. Esam ieinteresēti ciešākā parlamentārā dialogā par mūsu reģionam svarīgiem Eiropas Savienības un drošības jautājumiem, pirmdien, 16.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Dānijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Flemmingu Stenderu (Flemming Stender), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē parlamentā.

Saeimas priekšsēdētāja izcēla Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju regulāro dialogu un aicināja Dānijas parlamenta priekšsēdētāju Henriku Damu Kristensenu (Henrik Dam Kristensen) apmeklēt Latviju oficiālā vizītē. 

Tāpat I.Mūrniece atzinīgi novērtēja veiksmīgo ilgtermiņa sadarbību ar Dāniju aizsardzības jomā.  Nozīmīga ir Dānijas dalība NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā un gaisa telpas patrulēšanā Baltijas reģionā.

Puses pārrunāja arī iespējas attīstīt aktīvāku sadarbību ekonomikas, klimata politikas un zaļo tehnoloģiju jomā. F.Stenders akcentēja, ka klimata pārmaiņu radīto seku mazināšana ir viens no jaunās Dānijas valdības pamatuzdevumiem.

I.Mūrniece izcēla arī veiksmīgo sadarbību kultūras jomā un Dānijas Kultūras institūta ieguldījumu Latvijā.

Dānijas vēstnieks F.Stenders akreditēts darbam Latvijā šā gada 3.septembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI