DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris piedalās NATO Militārās komitejas sanāksmē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 13. līdz 15.septembrim Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš atradīsies vairāku dienu darba vizītē Ļubļanā, Slovēnijā, lai piedalītos NATO Militārās komitejas sanāksmē.

NATO Militārās komitejas sanāksmē bruņoto spēku komandieri pārrunās starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus. Bruņoto spēku komandieri diskutēs par alianses pielāgošanos mūsdienu drošības izaicinājumiem, kā arī turpmākos uzdevumus alianses aizsardzības un atturēšanas spēju stiprināšanā. Tāpat sanāksmes laikā tiks pārrunāti NATO vadīto starptautisko operāciju aktuālie jautājumi, kā arī aktualitātes militāro mācību jomā.

Militārā komiteja ir augstākā NATO militārā institūcija. Komiteja bruņoto spēku komandieru līmenī tiekas trīs reizes gadā, tādējādi nodrošinot Ziemeļatlantijas Padomei informatīvo atbalstu svarīgos militāros un drošības jautājumos, lai alianse varētu efektīvi reaģēt uz globālajiem drošības izaicinājumiem. Divas Militārās komitejas sanāksmes notiek NATO štābā Briselē, savukārt vienu sanāksmi pēc rotācijas principa organizē kāda no NATO dalībvalstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI