DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības

Saeimā ar zinātnisko konferenci atzīmēs valstsvīra Jāņa Čakstes 160 gadu jubileju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Godinot Tautas padomes priekšsēdētāju, Satversmes sapulces prezidentu un pirmo Latvijas Valsts prezidentu Jāni Čaksti 160.jubilejā, Saeima piektdien, 13.septembrī, rīko zinātnisko konferenci “Jānis Čakste – 160”.

Svinīgo pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un J.Čakstes mazmazmeita Kristīne Čakste.

Konferencē ar akadēmisko lasījumu “Valstsvīrs. Parlamentārā dimensija. Valsts prezidents” piedalīsies Satversmes tiesas tiesnesis Gunārs Kusiņš. Tāpat ar lasījumu “Starptautisko tiesību profesors. Parīzes Miera konference. Tautu Savienība” klātesošos iepazīstinās Londonas Universitātes koledžas asociētais profesors starptautiskajās publiskajās tiesībās Mārtiņš Paparinskis.

Muzeja “Jāņa Čakstes māja” ekskursiju vadītāja Ineta Freimane konferences dalībniekus uzrunās par valstsvīra personību, dzimtu un mājām, bet J.Čakstes stipendiāts Reinis Labzars uzstāsies ar lasījumu “Cauri laikiem. Nākotnes dimensija”.

Pēc akadēmiskajiem lasījumiem notiks Nacionālās enciklopēdijas šķirkļa par J.Čaksti svinīgā atvēršana, un klātesošos uzrunās Nacionālās enciklopēdijas galvenais redaktors Valters Ščerbinskis.

Saeimas nama Dzeltenajā zālē norisināsies J.Čakstes grāmatas “Latvieši un viņu Latvija: kāda latvieša balss” atkārtotā izdevuma svinīgā atvēršana un valstsvīram veltītās ekspozīcijas atklāšana.

Konferenci rīko parlaments sadarbībā ar J.Čakstes dzimtu.

Konference piektdien, 13.septembrī, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 10.00. Interesenti pasākumam varēs sekot līdzi arī tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI