DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Cēsīs, Strenčos un Liepā varēs apskatīt sabiedroto militārās tehnikas un ekipējuma izstādi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

14. septembrī no plkst.10 līdz 14 Cēsīs, Strenčos un Priekuļu novada Liepā būs aplūkojama NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas militārās tehnikas un ekipējuma izstāde

Iedzīvotāji aicināti apmeklēt militārās tehnikas un ekipējuma izstādi Cēsīs, Valmieras ielā 8, Strenčos, Rīgas ielā 7 un Priekuļu novada Liepā, stāvlaukumā pie Lielās Ellītes alām.

Pasākuma laikā interesenti varēs apskatīt sabiedroto valstu  militāro tehniku un ekipējumu, tikties ar karavīriem un uzzināt vairāk par viņu dienesta pienākumiem Latvijā.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido ap 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Jau ziņots, ka no 13. līdz 15. septembrim Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla “Namejs 2019” ietvaros Vidzemē notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes militārās mācības “Zobens 2019”, kuru laikā tiks vērtētas vietējo bataljonu vienību spējas reaģēt uz hibrīdapdraudējumu, sniedzot atbalstu valsts un pašvaldību institūcijām.  

Mācības “Zobens 2019” ir šī gada lielākās Zemessardzes mācības, kuru laikā ap 1000 Vidzemes zemessargu un karavīru apdzīvotās vietās – Alūksnē, Valmierā, Cēsīs, Ogrē, Ikšķilē, Ķegumā, Priekuļu novada Liepā, Inčukalna novada Vangažos, Gulbenē un Cesvainē – veiks patrulēšanas uzdevumus, ierīkos kontrolposteņus, apsargās militāros un civilos objektus. Mācību mērķu sasniegšanā vietējie Zemessardzes bataljoni sadarbosies ar novadu pašvaldībām, Valsts policiju un Valsts robežsardzi. 

Iedzīvotāju ievērībai!

Militāro mācību un vingrinājumu laikā pa autoceļiem A1, A2, A3 pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto spēku militārā tehnika.

Nacionālajos bruņotajos spēkos augustā, septembrī un oktobrī intensīvi turpināsies militāro mācību cikls. Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri. 

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs.

Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Latvijas gaisa telpa militāro kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz pat vēlam rudenim turpinās intensīva militāro vingrinājumu  un mācību sezona.

Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI