DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aktuālas starptautiskas mācību iespējas darbā ar jaunatni

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina jaunatnes darbiniekus un ikvienu, kurš ikdienā strādā ar jauniešiem, pieteikties starptautiskām mācībām, kurās tiks padziļinātas starptautisku projektu rakstīšanas un īstenošanas prasmes, kā arī prasmes, kas būs noderīgas turpmākajā darbā ar jauniešiem.

Pašlaik dalībnieku atlase norisinās 3 mācībām. Ieskaties, varbūt jau tuvākajā laikā tieši tu papildināsi savas zināšanas starptautiskā vidē.

Mācību darba valoda – angļu.

Visas izmaksas tiek segtas no programmas "Erasmus+: Jaunatne darbībā" finanšu līdzekļiem. Dalībniekiem jānodrošina līdzfinansējums 28,46 eiro apmērā.

Turpinājumā aicinām iepazīties ar aktuālajām starptautiskajām apmācībām, to mērķiem, norises vietu un laiku. Plašāka informācija par apmācībām: www.jaunatne.gov.lv/lv.

"Embracing Diversity"

No 18. līdz 23. novembrim Itālijā, Romā, notiks mācības jaunatnes darbiniekiem, kuru laikā varēs apgūt noteiktas metodes, kā pārvaldīt dažādību, vienlaikus ļaujot dalībniekiem iepazīt atšķirīgus dažādības veidus. Mācību laikā tiks apskatīti dažādi iekļaušanas un dažādības koncepti. Tiks piedāvāti konkrēti rīki, tehnikas un metodes, kuras izmantojot jaunatnes darbinieki var pārvaldīt dažādību. Tāpat dalībnieki mācībās apgūs, kā iegūtās zināšanas nodot jauniešiem, ar kuriem viņi strādā ikdienā, kā palīdzētu jauniešiem novērtēt dažādību un spēt sadarboties, respektējot ikkatra atšķirības.

Pieteikšanās līdz 15. septembrim: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/embracing-diversity-training-course-on-diversity-management.8048/

"Cherry on the cake"

No 10. līdz 14. novembrim Albānijā, Tirānā, notiks mācības, kurās radošā vidē varēs iepazīt dažādus jauniešu apmaiņas projektu kvalitātes aspektus, kā arī šo projektu neformālās mācīšanās potenciālu darbā ar jaunatni. Tāpat tiks apskatīti izaicinājumi, ar kuriem var sastapties, strādājot ar jauniešiem starptautiskā vidē.

Pieteikšanās līdz 15. septembrim: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/cherry-on-the-cake-youth-exchange-in-the-context-of-long-term-work-with-groups-of-young-people.8184/

YOCOMO 3 mācības

No 20. līdz 26. novembrim Latvijā notiks mācības jaunatnes darbiniekiem, kurās tiks apgūta sistemātiska pieeja kompetenču attīstībā, izmantojot Eiropas apmācību stratēģijas kompetenču modeli jaunatnes darbiniekiem.

Pieteikšanās līdz 18. septembrim: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/yocomo-3-a-systemic-approach-to-competence-development-using-the-ets-competence-model-for-youth-workers.8154/

Par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru

JSPA darbojas kopš 1999. gada. Tā ir izglītības un zinātnes ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību.

JSPA administrē dažādas starptautiskas un nacionālas programmas: “Erasmus+: Jaunatne darbībā”; “Eiropas Solidaritātes korpuss”, Eiropas Komisijas informācijas tīklu jauniešiem “Eurodesk”, eTwinning, Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmu, Jauniešu garantijas projektu “PROTI un DARI!”. Kopējā summa, kas pieejama JSPA administrēto programmu projektu īstenošanai 2019. gadā ir vairāk nekā 6 miljoni eiro.

Par SALTO Resursu centru

JSPA jaunatnes darbiniekiem, jaunatnes jomā strādājošajiem (gan valsts un pašvaldību sektorā, gan nevalstiskajā), kā arī jauniešiem (jauniešu grupu līderiem) piedāvā paplašināt savas zināšanas starptautiskās SALTO apmācībās. SALTO ir saīsinājums no frāzes angļu valodā „Support, Advanced Learning and Training Opportunities”, kas latviešu valodā nozīmē „Atbalsts un paplašinātas mācību iespējas.” Tas ir tīkls, kurā ir seši resursu centri, kuri darbojas Eiropas jaunatnes prioritāšu jomās. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI