DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS: nav pieņemama valdības vēlme fiskālo telpu palielināt uz pašvaldību rēķina

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 6. septembrī, ārkārtas valdības sēdē tiek skatīts informatīvais ziņojums "Par fiskālās telpas pasākumiem un izdevumiem prioritārajiem pasākumiem valsts budžetam 2020. gadam un ietvaram 2020.-2022. gadam", atbilstoši kuram fiskālās telpas palielināšanai pašvaldību budžeta ieņēmumi tiek samazināti par vairāk kā 100 miljonu euro, tajā pašā laikā uz pašvaldību budžetu iecerēts pārcelt arī brīvpusdienas 1.-4. klašu skolēniem, par kuru nodrošināšanu no valsts budžeta savulaik lēma valdība. 

"Apmēram 60% no fiskālo telpu palielinošajiem pasākumiem iegūti uz pašvaldību rēķina. Mums tas nav pieņemams," norāda Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.  

Šodienas Ministru kabineta (MK) sēdē paredzēts skatīt virkni jautājumu, kas skar pašvaldību budžetus.

Atbilstoši likumam "Par pašvaldībām” valdībai ar pašvaldībām ir jāsaskaņo visi jautājumi, kas ietekmē to budžetus, tomēr pretēji likuma “Par pašvaldībām” 86.pantam tie nav ne saskaņoti ar pašvaldībām, bet par tiem pat nav notikušas nekāda veida sarunas vai konsultācijas.

LPS aicina MK ievērot likumu “Par pašvaldībām” pirms galīgā lēmuma pieņemšanas par jautājumiem, kas skar pašvaldību nākamā gada budžetu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI