DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

2019. gada 5. septembris uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 5. septembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Lietuvas pilsonis, kurš uzrādīja viltotu Lietuvas Starptautiskā transportlīdzekļa apdrošināšanas polisi. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts. Savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Bangladešas pilsonis, kurš  uzrādīja Bangladešas pilsoņa pasi ar viltotām Spānijas vīzas ielīmēm un viltotu Spānijas robežšķērsošanas spiedoga atzīmi. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Persona ievietota Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Terehovas, Zilupes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Uzbekistānas, viens Baltkrievijas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām – sešiem Latvijas un diviem Lietuvas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 11 personas – trīs Krievijas, trīs Baltkrievijas, divus Latvijas, vienu Beļģijas, vienu Lietuvas un vienu Ukrainas pilsoni.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI