DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Klajā nākusi M. Norta grāmata "Baltijas jūras reģiona vēsture. Tirdzniecība un kultūras"

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā apgādā klajā nākusi vācu vēsturnieka, Greifsvaldes Universitātes jaunāko laiku vēstures profesora Mihaela Norta grāmata "Baltijas jūras reģiona vēsture. Tirdzniecība un kultūras". Grāmatu tulkojusi Maija Levāne, zinātniskais redaktors – LU asociētais profesors Andris Levāns. Tulkojumu finansiāli atbalstījis Gētes institūts.

Izdot latviski M. Norta "Geschichte der Ostsee. Handel und Kulturen" (München: C. H. Beck, 2011) rosinājis LU profesors Ilgvars Misāns, un darbs jau tulkots un izdots Igaunijā, ASV un šāgada sākumā arī Polijā.

Grāmatas centrā ir jautājums par mijiedarbību – kā Baltijas jūras telpā formējušies ekonomiskās, kultūras un politiskās mijiedarbes procesi no vikingu laikiem līdz mūsdienām. Pēc Mihaela Norta pārliecības, "šādi fokusēta, Baltijas jūras telpa kļūst par vienu no saistošākajiem reģioniem pasaulē".

Gaidīsim grāmatas atvēršanas svētkos 10. septembrī pulksten 17.00 Gētes institūtā Torņa ielā 1!

Pasākums sāksies ar grāmatas autora Mihaela Norta lekciju "Kultūras apmaiņa Baltijas jūras reģionā", pēc tam autora saruna ar tulkojuma zinātnisko redaktoru Andri Levānu par Baltijas jūras reģionu un Latvijas vēsturi (saruna vācu valodā; nodrošināts sinhronais tulkojums latviešu valodā).

Vairāk informācijas Gētes institūta tīmekļvietnē:

https://www.goethe.de/ins/lv/lv/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=21641406

Par autoru:

https://geschichte.uni-greifswald.de/arbeitsbereiche/fnz/north/

Grāmatu var iegādāties LU informācijas centrā centrālās ēkas foajē Raiņa bulvārī 19 vai LU Akadēmiskajā apgādā Aspazijas bulvārī 5 - 132 (pagalma ēkā).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI