DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Pārdošanā biļetes uz 23. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma seansiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 3. līdz 8. septembrim jau 23. reizi norisināsies Nacionālā Kino centra rīkotais Baltijas jūras dokumentālo filmu forums (Baltic Sea Docs). Skatītājiem Rīgā un piecās Latvijas reģionu pilsētās forums piedāvā starptautiskos festivālos atzinību guvušu filmu izlasi.

Foruma filmu programmā šogad atlasītas astoņas dokumentālās filmas, kas pievēršas cilvēka un dabas mijiedarbības pētniecībai, aktuāliem vēstures detektīvstāstiem mūsdienu koloniālisma teritorijās, cilvēktiesību un nevienlīdzības jautājumiem sabiedrībā, spēcīgām personībām pasaules kino un mākslas vidē, propagandas metodikai lielākajā planētas kopienā, kā arī vides un humānisma saglabāšanas tematikai.

Filmas tiks izrādītas kinoteātrī K.Suns Rīgā, kā arī reģionos - Vidzemes koncertzālē Cēsis, kinoteātrī Gaisma/ 3DCinema Valmierā, Latgales Vēstniecībā Gors Rēzeknē, Jēkabpils Tautas namā un kinoteātrī CINAMON Balle Liepājā.Skolēniem, studentiem, senioriem un kino profesionāļiem, uzrādot derīgu apliecību, foruma filmu programmu iespējams apmeklēt bez maksas. Lai izmantotu šo iespēju, pirms filmas seansa jāizņem vai jāreģistrē brīvbiļete kinoteātru kasēs. Pārējiem interesentiem biļetes cena Rīgā, Cēsīs, Valmierā un Liepājā būs 3 EUR, Jēkabpilī - 2 EUR, Rēzeknē – 1 EUR. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu latviski.

Biļešu iepriekšpārdošana uz seansiem Rīgā notiek kinoteātra K.Suns kasē (Elizabetes ielā 83/85), kā arī elektroniski portālā www.bezrindas.lv. Ņemot vērā skatītāju lielo interesi, dokumentālo filmu cienītāji aicināti iegādāties biļetes vai izņemt un reģistrēt brīvbiļetes pirms foruma sākuma. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties arī norises vietu kasēs Cēsīs, Valmierā, Rēzeknē, Jēkabpilī un Liepājā.

Otrdien, 3. septembrī plkst. 18:30 kinoteātrī K. Suns foruma atklāšanas seansā filma “Grīneveja alfabēts” (The Greenaway Alphabet, 2017) - mākslinieces un kino ikonas Pītera Grīneveja dzīvesbiedres Saskijas Bodekes (Saskia Boddekeeseja par radošumu, kino vēsturi, attiecībām, vecākiem, bērniem un barjeru nojaukšanu, ļaujot sajust mākslas un eksperimenta gara cilvēcisko pusi. Pēc filmas seansa kino zinātniece Dita Rietuma vadīs tiešsaistes sarunu ar filmas režisori Saskiju Bodeki.

Trešdien, 4. septembrī plkst. 18:00 kinoteātrī K. Suns notiks somu režisores Rētas Huhtanenas (Reetta Huhtanen) filmas “Molenbēkas dievi” (Gods Of Molenbeek, 2019) seanss - sirsnīgs divu Briseles multikulturālajā vidē augošu puiku bērnības portrets, kas izaicina pieaugušo aizspriedumus par politisko un reliģisko sistēmu noteiktajiem ierobežojumiem. Pēc filmas seansa ar režisori R. Huhtanenu sarunāsies Rīgas Starptautiskā kino festivāla KidsWeekend programmas kuratore, kino kritiķe Kristīne Simsone.

Ceturtdien, 5. septembrī plkst. 18:00 kinoteātrī K.Suns tiks rādīta Ziemeļmaķedonijas filma “Medus zeme” (Honeyland, 2019). Režisoru Ļubomira Stefanova un Tamāras Kotevskas (Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska) gleznieciski krāšņais stāsts par neskarto kalnu dabu un askētisko bitenieci Hatidži ieguvis skatītāju un kino profesionāļu atzinību visā pasaulē, saņemot virkni balvu prestižos festivālos. Tāpat “Medus zeme” tikko iekļauta Eiropas Kino akadēmijas pretendentu sarakstā uz nomināciju kategorijā Labākā dokumentālā filma, kā arī – pieteikta ASV Kino akadēmijas balvai Oskars (kategorijā Labākā ārzemju filma) kā Ziemeļmaķedonijas pretendente. Pēc filmas seansa skatītāji aicināti piedalīties diskusijā Par bitēm, ekosistēmu un patēriņu. Diskusiju vadīs žurnāliste Elīna Kolāte, bet sarunā piedalīsies – bioloģiskās biškopības praktizētājs Andrejs Briedis un bioloģijas profesors, kukaiņu pētnieks Voldemārs Spuņģis.

Forumu organizē Nacionālais Kino centrs. Finansiāli pasākumu atbalsta ES audiovizuālās nozares programma Creative Europe/MEDIA, LR Kultūras ministrija un Rīgas dome.

Vairāk informācijas:

http://balticseadocs.lv/

www.nkc.gov.lv/bsd

https://www.facebook.com/NationalFilmCentre/

https://www.facebook.com/BALTICSEADOCS/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI