DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība
1
1

Sandrai Kalnietei piešķirts augsts Ukrainas valsts apbalvojums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Evija Trifanova, LETA

Eiropas Parlamenta deputātei Sandrai Kalnietei Ukrainas valsts neatkarības 28. gadadienā piešķirts augsts Ukrainas valsts apbalvojums - Kņazienes Olgas I šķiras ordenis.

Sandra Kalniete, Eiropas Parlamenta deputāte: “Esmu patiesi aizkustināta, pateicīga un pagodināta par Ukrainas izrādīto atzinību, kas uzliek man pienākumu aktīvi turpināt strādāt Austrumu partnerības ietvaros, stiprinot Ukrainas un Eiropas saites. Vienmēr esmu apbrīnojusi ukraiņus par viņu apņēmību aizstāvēt savas valsts neatkarību un tiesības izvēlēties savai valstij Eiropas ceļu. Tas nav viegls ceļš - tas prasa izturību, neatlaidību, tas prasa arī upurus. Bet ukraiņi ir demonstrējuši pasaulei savu varonību, lai saglabātu tiesības izvēlēties savas valsts nākotni.”

Rīkojumu par Kņazienes Olgas I šķiras ordeņa piešķiršanu Eiropas Parlamenta deputātei Sandrai Kalnietei parakstījis Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis, un rīkojumā par Ukrainas valsts apbalvojumu piešķiršanu ārvalstu pilsoņiem valsts neatkarības gadadienā iekļauti kopumā 24 dažādu valstu politiķi un diplomāti. Apbalvoto vidū Sandra Kalniete ir vienīgā, kura pārstāv Latviju un Eiropas Parlamentu.

Kņazienes Olgas ordenis dibināts 1997. gadā un to piešķir par personīgiem nopelniem valsts, zinātnes, izglītības, kultūras un citās sabiedrisko aktivitāšu jomās.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI