DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas komanda pirms WorldSkills 2019 konkursa tiekas ar Šuplinsku

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska neformālā gaisotnē tikās ar SkillsLatvia  komandas 7 dalībniekiem, kuri pārstāvēs Latviju pasaules mēroga jauno profesionāļu meistarības konkursā WorldSkills 2019, kas no 22. līdz 27. augustam notiks Kazaņā, Krievijā.

“Konkurējot ar pasaules spēcīgākajiem jaunajiem profesionāļiem, SkillsLatvia komandas dalībniekiem WorldSkills 2019 konkursā aicinu būt ambicioziem un lepniem par savu apgūto profesiju, pārstāvēto mācību iestādi un Latvijas valsti. Nedalīta uzmanība konkursa uzdevumu izpildei un paļaušanās uz sevi ir viens no panākumu garantiem ceļā uz medaļām. Latvijas komandas jauniešiem novēlu veiksmi un izdošanos gan savu profesionālo prasmju, gan Latvijas profesionālās izglītības kvalitātes apliecināšanā,” tikšanās laikā uzsvēra ministre I. Šuplinska.

Konkursanti, savukārt, iepazīstināja ar sevi, pārstāvēto skolu, profesiju, kā arī atklāja savu motivāciju piedalīties pasaules mēroga prasmju konkursā. Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkne Madara Miņina, restorāna pakalpojumu prasmju konkursa dalībniece, atzīst: “Dalību WorldSkills 2019 uztveru kā lielu iespēju un pārbaudījumu gan cilvēciski, gan profesionāli. Liels izaicinājums ir sagatavošanās posms, kurā profesionālo prasmju pilnveidošanai jāatrod nedalīts laiks un motivācija vairākus mēnešus pirms došanās uz konkursu.”

Pasaules mēroga jauno profesionāļu meistarības konkursā WorldSkills 2019 Latviju pārstāvēs 3 meitenes un 4 puiši no 6 profesionālās izglītības iestādēm. Konkursanti  savu meistarību pierādīs 7 prasmju konkursos: skatlogu noformēšana, restorāna pakalpojumi, grafikas dizains, elektriskās instalācijas, mēbeļu galdniecība, ēdienu gatavošana un smago spēkratu apkope. Informācija par SkillsLatvia komandu atrodama Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapā.   

Šogad konkursā WorldSkills 2019 piedalīsies vairāk nekā 1300 jauno profesionāļu no 63 valstīm, pārspējot līdz šim notikušo konkursu apmērus. Tajā sīvā konkurencē tiks izcīnītas medaļas 56 prasmju konkursos. WorldSkills konkurss notiek katru otro gadu un mijas ar Eiropas mēroga profesionālās meistarības konkursu EuroSkills. Vairāk par iepriekšējo gadu Latvijas komandas sasniegumiem var atrast VIAA mājaslapas sadaļās EuroSkills un WorldSkills.

Latvijas pārstāvniecību WorldSkills organizācijā kopš 2011. gada īsteno VIAA. Latvijas komandas dalību konkursā WorldSkills 2019 finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts projektā “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI