DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Divus vīriešus tiesās par izspiešanu, izmantojot draudus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Balvu rajona prokuratūras prokurore Zinaida Pančenko tiesai nodevusi krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par izspiešanu personu grupā. Naudas izspiešana notikusi, piedraudot cietušajam izrēķināties ar viņa ģimeni.

Saskaņā ar lēmumu abi apsūdzētie 2018. gada decembrī Balvu novadā, izmantojot informāciju, kas viņiem bija zināma par kādu personu, nolēma pieprasīt naudu. Viņi zvanīja cietušajam, izlikās par cilvēku, kurš it kā cietušā dēļ sēdējis cietumā un pieprasīja 1300 EUR. Pretējā gadījumā apsūdzētie izteica draudus izrēķināties ar cietušo, viņa ģimeni un īpašumu. Cietušais viņiem samaksāja minēto nauda summu. Šī gada sākumā apsūdzētie vēlreiz izteica draudus un pieprasīja minētajam vīrietim 800 EUR, taču cietušais, baidoties par savu un tuvinieku dzīvību, kā arī uztverdams draudus kā reālus, paziņoja par notikušo policijai.

Personas apsūdzētas par diviem noziedzīgiem nodarījumiem, kas paredzēti Krimināllikuma 183.panta otrajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI