DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Telekomunikācijas

Starptautiskā konferencē diskutē par elektronisko sakaru regulācijas un politikas veidotāju izaicinājumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sasniegtu Eiropas Savienības (ES) savienojamības mērķus un veicinātu vienotā digitālā tirgus attīstību, nepieciešams stiprināt elektronisko sakaru regulējošā ietvara nozīmi turpmākai sakaru nozares attīstībai, šodien, 25. jūnijā, atklājot BEREC 10 gadu konferenci Rīgā norādīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

No 25. jūnija līdz 26. jūnijam  Rīgā (Splendid palace) notiek Eiropas Elektronisko komunikāciju regulatoru iestādes (BEREC) desmitgadei veltīta konference "Competing Continents: The pursuit of excellence in electronic communications”.

Šī desmitgade iezīmē strauju elektronisko sakaru nozares attīstību. Mēs esam piedzīvojuši 3G un 4G. Ir baudītas visas šo savienojumu sniegtās priekšrocības gan ikdienas dzīvē, gan valsts ekonomikas attīstībā. 5G jau ir rokas stiepiena attālumā. Tas paredz lielu attīstības izaugsmi, tomēr ietver arī izaicinājumus – spēt nodrošināt datu un personas privātumu pašā augstākajā līmenī,” uzsvēra T. Linkaits.

Divu dienu starptautiskajā konferencē pulcējas visas ieinteresētās personas no telekomunikāciju, plašsaziņas līdzekļu un tehnoloģiju nozarēm, lai uzklausītu un  diskutētu par ieguldījumiem elektronisko sakaru nozarē, savienojamību, 5G izstrādi un ieviešanu, mākslīgo intelektu, blokķēdēm un jaunajām tehnoloģijām, kā arī platformu regulēšanu.

Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (BEREC) birojs 2011.gadā tika izvietots Rīgā un tā ir vienīgā Eiropas Savienības aģentūra Latvijā.

BEREC uzdevumi ir palīdzēt ES dalībvalstu elektronisko sakaru nozares regulējošajām iestādēm, Eiropas Parlamentam, ES Padomei un Eiropas Komisijai elektronisko sakaru nozares jautājumos, sniegt padomus Eiropas Komisijai leģislatīvo priekšlikumu sagatavošanā, sniegt atzinumus un izstrādāt pamatnostādnes par elektronisko sakaru tiesiskā regulējuma īstenošanu u.c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI