DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Starptautiskā Jogas diena 2019 Latvijā, Rīgā atzīmē piekto gadadienu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad tiek atzīmēta Starptautiskās Jogas dienas piektā gadadienu ar jau tradicionālo jogas rīta prakses demonstrāciju laukumā pie Brīvības pieminekļa un zinātnisko konferenci "Jogas tradicionālās paradigmas mijiedarbība ar mūsdienām" Latvijas Universitātes (LU) Mazajā Aulā.

Latvijas Universitātes Starptautiskais Indijas studiju institūts aicina atzīmēt 5. Starptautisko Jogas dienu 2019. gada 21. jūnijā ar jogas kultūras un prakses paraugdemonstrējumiem cildenākajā Rīgas pilsētas vietā, starp Aspazijas bulvāri un Brīvības pieminekli uz kanāla tilta daļas. Gatavojamies sniegt iepazīšanos un skaidrojumus par dažādām jogas skolām. Īpašu atmosfēru veidos saroda maestro Akāša radīta rīta rāga Jogas dienai. Pēc rīta jogas prakses sekos zinātniskais seminārs ar Latvijas, Indijas un Eiropas valstu ekspertiem un meistariem jogas kultūras jomā LU Mazajā Aulā.

Jogas rīta prakse notiks plkst. 8:00 Brīvības pieminekļa laukumā, Rīgā.

Prakses vadītāji kopā ar audzēkņiem demonstrēs izveidotu vingrinājumu kompleksu, kas sastāvēs no iesācēju līmeņa āsanām (pozām). Prakses norises laiks 60 minūtes. Noslēgumā paredzēta meditācija un skaidrojošu atbilžu sniegšana uz interesentu jautājumiem.

Rīta praksē ir aicināts piedalīties ikviens interesents - gan ar pieredzi, gan iesācējs. Līdzi jāņem savi jogas paklāji.

Jogas zinātniskā konference – "Jogas tradicionālās paradigmas mijiedarbība ar mūsdienām" notiks plkst.10.30 –14.00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā, Raiņa bulvārī 19.

Zinātnisko referātu prezentācijās piedalīsies Latvijas Universitātes Starptautiskā Indijas studiju institūta direktora pienākumu izpildītājs profesors Valdis Pīrāgs, profesors Mārcis Auziņš, Indijas Republikas AYUSH priekšsēdētājs Latvijā profesors Brahmananda Mahapatra un citi ievērojami zinātnieki.

Apvienoto Nāciju organizācijas ģenerālās asamblejas rezolūciju 2014.gada decembrī tika iedibināta Starptautiskās jogas dienas svinēšana pēc Indijas premjerministra Narendras Modi ierosinājuma. 21. jūnijs tika pieņemts par oficiāli svinamo dienu.

Pasākumus organizē Latvijas Universitātes Starptautiskais Indijas studiju institūts.

Gan individuālos interesentus, gan jogas skolas aicinām pieteikties dalībai pasākumā rakstot uz e-pastu indijas.zinātnes@gmail.com. Jautājumu gadījumā zvanīt uz tālruni 24821433.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI