DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies ES Ārlietu un Vispārējo lietu padomes sanāksmēs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 17. jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā. 

Ārlietu padomē notiks viedokļu apmaiņa par ES Kopējās ārpolitikas un drošības politikas efektivitāti. Pēc ES augstās pārstāves ārlietās un drošības politikas jautājumos Federikas Mogerīni prezentācijas norisināsies diskusija par ES Globālās stratēģijas ārpolitikas un drošības politikas jautājumos ieviešanas progresu.

Tāpat Ārlietu padomē notiks viedokļu apmaiņa par situāciju Sudānā, kur pagājušā gada decembrī sākās plaši protesti. Ministriem tiekoties ar Jordānijas ārlietu ministru Ajmanu Alsafadī (Ayman Al Safadi), tiks pārrunātas aktualitātes Tuvo Austrumu reģionā – situācija Sīrijā, Irānā un Tuvo Austrumu miera process.

18. jūnijā Edgars Rinkēvičs piedalīsies ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē.

Rumānijas prezidentūra ar ES dalībvalstu pārstāvjiem turpinās diskusijas par progresu sarunās par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam. Sanāksmē dalībvalstu pārstāvji sagatavos 20. un 21. jūnija Eiropadomes sanāksmi.

Tāpat plānots, ka ES dalībvalstu pārstāvji apspriedīs Padomes secinājumus par ES paplašināšanās, stabilizācijas un asociācijas procesu.

Sanāksmē Eiropas Komisija dalībvalstu pārstāvjus iepazīstinās ar Horizontālo vērtējumu par līdzšinējo progresu Valstu specifisko rekomendāciju izpildē Eiropas semestra ietvaros, lai virzītu dokumentu apstiprināšanai jūnija Eiropadomē.

Savukārt 16. jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Baltijas un Beniluksa valstu ārlietu ministru darba vakariņās. Ministri pārrunās tādus jautājumus kā ES daudzgadu budžets, jaunais institucionālais cikls, ES paplašināšanās, breksits un ES – Krievijas attiecības.

Informācijai

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un to vada ES Padomes prezidējošā valsts – 2019. gada pirmajā pusgadā Rumānija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI