DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs pauž atbalstu Somijas prezidentūras ES Padomē izvirzītajām prioritātēm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 6. jūnijā Helsinkos notika Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša un Somijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Mati Antonena (Matti Anttonen) politiskās konsultācijas.

A. Pelšs pauda gandarījumu par Latvijas un Somijas tradicionāli ciešajām attiecībām, kas balstītas konstruktīvā sadarbībā visdažādākajās sfērās un līmeņos. “Esam ieinteresēti turpināt lielisko partnerību Eiropas Savienības (ES) un reģionālo sadarbības formātos, attīstot nozīmīgus infrastruktūras projektus, piemēram, Rail Baltica. Mūs vieno kopīga vēlme stiprināt reģiona drošību. Gan Latvija, gan Somija demonstrē noturību, vēršoties pret hibrīdo apdraudējumu un kiberuzbrukumiem, un cīņā pret dezinformāciju”, uzsvēra valsts sekretārs.

“Atzinīgi vērtējam Somijas prezidentūras izvirzītās prioritātes. ES izaugsme, drošība un klimats, kā arī ES daudzgadu budžeta un migrācijas jautājumi ir augsti prioritāri un svarīgi arī Latvijai”, norādīja A. Pelšs. 

Konsultāciju laikā sarunas partneri pārrunāja plašu starptautiskās sadarbības tēmu loku, tostarp transatlantisko sadarbību, attiecības ar Krieviju, Ķīnu un citus jautājumus.

6. un 7. jūnijā Helsinkos valsts sekretārs A. Pelšs piedalījās neformālajā Eiropas Savienības dalībvalstu Ārlietu ministriju valsts sekretāru sanāksmē. Tikšanās laikā jaunais Somijas ārlietu ministrs Peka Hāvisto iepazīstināja ES valstu kolēģus ar Somijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm. Sanāksmes dalībnieki pārrunāja arī ES dalībvalstu un Eiropas Ārējās darbības dienesta sadarbības aktualitātes.

ES Ārlietu ministriju valsts sekretāru neformālās sanāksmes tradicionāli notiek divas reizes gadā, un tās organizē nākamā ES prezidējošā valsts pirms prezidentūras pienākumu pildīšanas sākuma. Somija prezidentūru ES Padomē pārņems 2019. gada 1. jūlijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI