DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Zemessardzes koris “Stars” aicina uz koncertu Rīgas Romas katoļu Sv.Antona baznīcā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 7.jūnijā plkst.19.00 Rīgas Romas katoļu Sv.Antona baznīcā Baznīcu nakts ietvaros notiks Zemessardzes kora “Stars” Garīgās mūzikas koncerts.

Koncerta programmā iekļauta dažādu laikmetu garīgā mūzika, kas ar savu muzikālo saturu sevi apliecinājusi kā paliekošu vērtību pasaules kora literatūrā, tostarp, Sergeja Rahmaņinova, Ērika Vitekera, Džona Tavenera, Imanta Ramiņa, Imanta Mežaraupa, Riharda Dubras, Ērika Ešenvalda, Ilzes Arnes un citu autoru kompozīcijas. Zemessardzes kora “Stars” mākslinieciskais vadītājs un diriģents – Ārijs Šķepasts.

Zemessardzes kora “Stars” galvenais uzdevums un misija ir popularizēt sabiedrībā Zemessardzi, rūpēties par Latvijas tautas garīgo un kultūras labklājību, sniedzot klausītājiem mākslinieciski augstvērtīgus, radošiem izaicinājumiem bagātus un iedvesmojošus koncertus.

Zemessardzes koris “Stars” tika dibināts 2012.gada 5.septembrī, kad diriģenta vecākā zemessarga Ārija Šķepasta uzrunāti kopā sanāca vairāk nekā 30 dziedātāju no Latvijas labākajiem amatieru un profesionālajiem koriem.

Par kora ikgadējiem pasākumiem kļuvuši Baznīcu nakts koncerti, Lāčplēša dienas koncerti Anglikāņu baznīcā, Zemessardzes patruļas, kā arī citi interesanti projekti un labdarības koncerti Latvijas baznīcās un sociālajos namos.

Koris “Stars” plaši piedalījies labdarības pasākumos, piemēram, koncertējis, atbalstot Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa fasādes restaurāciju, Lestenes baznīcas baroka interjera un Ķemeru dievnama atjaunošanu. Tāpat arī koris sniedzis prieka brīžus Ogres un Ropažu Sociālo namu iedzīvotājiem. Par goda lietu kora dziedātāji uzskata piedalīšanos Zemessardzes vienību jubilejas pasākumos, Latviešu strēlnieku, neatkarības cīnītāju, represēto piemiņas un atceres koncertos Kara muzejā un citur Latvijā.

Lieliska sadarbība korim ir izveidojusies ar Zemessardzes orķestri un bigbendu kapteiņa Anda Kareļa vadībā, ar kuriem šo gadu laikā atskaņots Djūka Elingtona Sakrālais koncerts, Mocarta Rekviēms, kopīgi veidotas programmas Zemessardzes 25 gadu jubilejas un Orķestra jubilejas pasākumiem, kā arī izveidota izklaidējoša estrādes un kino mūzikas programma.

Baznīcu nakts ir kultūras notikums, kas kristīgo draudžu baznīcās notiek vasaras sākumā, jūnijā. Tas ir laiks, kad baznīcā iespējams iepazīt kultūras un garīgās vērtības. Pasākuma dienā baznīcas ir atvērtas līdz pusnaktij un pat ilgāk.

Turpinot Zemessardzes tradīcijas, ieeja koncertā – bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI