DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijas politiskais direktors novērtē Spānijas ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 21. maijā Rīgā norisinājās Latvijas un Spānijas Ārlietu ministriju politisko direktoru konsultācijas. Latvijas delegāciju vadīja valsts sekretāra vietnieks–politiskais direktors Jānis Mažeiks, savukārt Spānijas – Ārlietu, Eiropas Savienības un sadarbības ministrijas ārējās un drošības politikas ģenerāldirektors Enrike Mora Benavente (Enrique Ignacio Mora Benavente). Konsultācijās tika pārrunāta sadarbība NATO un ES Kopējā drošības un aizsardzības politikā, Eiropas kaimiņattiecību politika, situācija Tuvajos Austrumos, kā arī notikumu attīstība Venecuēlā.

Puses apmainījās viedokļiem par aktuālajiem jautājumiem drošības politikas jomā, kā arī NATO paplašinātās klātbūtnes spēku Baltijas valstīs un Polijā ieguldījumu, stiprinot alianses vienotību un atturēšanās spējas. J. Mažeiks īpaši pateicās par Spānijas dalību NATO kaujas grupā un Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā, kurā Spānija piedalās jau piekto gadu pēc kārtas.

Sarunas partneri bija vienisprātis, ka ES vienlīdz svarīga ir sadarbība gan ar austrumu, gan dienvidu kaimiņvalstīm, jo tas palīdz šo valstu drošībai, attīstībai un stabilitātei. Pārrunājot starptautiskās politikas aktualitātes, E. Mora Benavente dalījās Spānijas ekspertīzē par aktuālo situāciju Magriba reģionā, īpašu uzmanību pievēršot sadarbībai ar Maroku un notikumiem Alžīrijā.

Tāpat E. Mora Benavente izklāstīja Spānijas redzējumu par notikumu attīstību Venecuēlā. J. Mažeiks uzsvēra, ka Venecuēlai pēc iespējas ātrākā laikā ir nepieciešams miermīlīgs politiskās, ekonomiskās un humanitārās krīzes risinājums, kā arī demokrātijas atjaunošana.

Iepriekšējās politisko direktoru konsultācijas notika Madridē 2015. gada janvārī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI