DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2019
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

25. maijā notiks Ķekavas velobrauciens

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 25. maijā, Ķekavas novadā notiks Ķekavas velobrauciens četrās dažādās distancēs, vienkopus pulcinot gan profesionālus  riteņbraucējus, gan entuziastus, ar mērķi popularizēt šosejas riteņbraukšanu, stiprināt velobraukšanas tradīcijas un veicināt aktīvu brīvā laika pavadīšanu. Sacensību laikā būs noteikti satiksmes ierobežojumi, tostarp, arī uz valsts autoceļiem A7 un A5, kā arī P 90, ar kuriem autobraucējus aicinām iepazīties interneta vietnē www.kekavasnovads.lv.

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire: ”Ķekavas novads ir labākais novads, lai augtu, būt aktīviem, dzīvotu veselīgi un dabai draudzīgi, un, protams, gūtu arī panākumus.  Tādēļ aicinu ikvienu piedalīties pirmajā Ķekavas novada sporta svētku velobraucienā, izbaudot gan sportisku azartu un pozitīvas emocijas, gan atklājot  Ķekavas novadu  no velobraucēja skatupunkta.  Velobrauciena dienā esam padomājuši arī par velobraucēju atbalstītājiem un līdzjutējiem, piedāvājot izbaudīt Ķekavā dažādas izklaides un sportiskas aktivitātes”.

“Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūrai šogad ir jauns  izaicinājums - pirmo reizi pašiem organizēt Ķekavas novada sporta svētkos velobraucienu 2019, kas ir viens no ELKOR-Gigant Latvijas kausa šosejā riteņbraukšanā posmiem. Aicinām novadniekus pavadīt aktīvu nedēļas nogali!” Ķekavas novada sporta aģentūras direktore Dace Cīrule.

Ķekavas velobraucienā dalībniekiem tiek piedāvātas četras distances: īsākā no tām - 500 metri, kur savas iemaņas varēs demonstrēt paši mazākie sacensību dalībnieki, un garākā- 80 kilometru Sporta distance, kas paredzēta rūdītākajiem riteņbraucējiem. Tās nosaukums – “Ķekavas avota sporta distance”. Trase vīsies no Ķekavas caur Daugmali un Baldoni, atgriežoties starta vietā Ķekavā. Šīs distances dalībniekiem, lai pieveiktu garos kilometrus, būs jāveic divi apļi un jāizbauda trases īpatnība - gan asfalta, gan grants ceļa segums. Sporta distancē ar naudas un atbalstītāju balvām tiks apbalvoti ātrākie seši braucēji un sešas braucējas. Pirmās vietas ieguvējs saņems 100,00 eiro lielu naudas balvu.   Sporta distancei starta šāviens izskanēs plkst. 11.00.

Savukārt aktīvā brīvā laika pavadīšanas cienītājiem un sportiskajām ģimenēm plkst. 11.30  tiek piedāvāta  īpašā “Oshee ģimenes distance”, kurā gan jauniešiem, gan senioriem būs iespēja izbaudīt  kopīgu velopiedzīvojumu 7 km garumā pa Ķekavu. Ģimenes distance nav definēta kā sacensība, taču dalībnieki tiks apbalvoti īpašās nominācijās, kā arī būs iespēja piedalīties loterijā.

Vislielāko aktivitāti gaidām velobraucēju un aktīvās atpūtas cienītāju iemīļotajā Tautas distancē, kas ierasti pulcē plašu dalībnieku skaitu. 45 km garajā Putnu fabrikas Ķekava Tautas distancē “Stiprie stilbiņi”, līdzīgi kā sporta distancē, trase sākas Ķekavā, tālāk uz Daugmali un  Baldoni un finišs atkal Ķekavā.  Ātrākie trīs dalībnieki sieviešu un vīriešu grupā saņems velobrauciena atbalstītāju sarūpētās dāvanas. Tautas distances dalībniekus startā gaidīsim plkst. 13.45.

Ķekavas novada sporta svētku velobraucienā ir padomāts arī par pašiem mazākajiem, kas jau iemanījušies stūrēt velosipēdu. Savas iemaņas un veiklību pedāļu mīšanā viņi varēs demonstrēt “Herkuless bērnu sacensībās”, kas norisināsies no plkst. 11.00. Katram dalībniekam pēc finiša īpašs pārsteigums.

Lai gan iepriekš-pieteikšanās ar samazinātu dalības maksu ir noslēgusies, tomēr ikviens interesents, kurš izlēmis un vēlas piedalīties velobraucienā, piereģistrēšanos var veikt arī sacensību dienā. Ķekavas novada sporta svētku velobrauciens notiks 25. maijā  plkst. 11.00-16.00, reģistrācija  - no plkst.9.00, apbalvošana  - plkst. 16.00 sporta laukumā “Fortius”, pie Ķekavas sporta kluba,  Ķekavā, “Bultas”. 

Ar Ķekavas novada sporta svētku velobrauciena nolikumu var iepazīties interneta vietnē https://sports.kekava.lv/sa/. Plašāka informācija pa tālr. 25478125 vai e-pastu: velobrauciens@kekava.lv.

Paralēli riteņbraukšanas sacensībām visas sporta svētku dienas garumā bez maksas notiks dažādas aktivitātes gan pieaugušajiem, gan mazajiem svētku apmeklētājiem, piemēram: Piebalgas kvasa pludmales volejbols, laivošana, vieglatlētikas daudzcīņa; bērniem – grandiozā putu ballīte, radošās darbnīcas un lielās spēles, pasākums bērniem “Stiprais cālis”.

Kopumā Ķekavas novada sporta svētki norit no 20. līdz 25.  maijam, un velobrauciens būs svētku kulminācija, kas noslēgsies  ar zaļumballi. Sporta svētku velobrauciena ģenerālsponsors - Putnu fabrika „Ķekava”, svētkus atbalsta – „Ķekavas avots”, „Herkuless”, „TU saldējums”, „Bella Happy”, „Piebalgas alus”, TC „Liiba”, „Baltā bura”, „Oshee”, „Sporta punkts”, „ŠKODA” automašīnu oficiālais pārstāvis Latvijā – „GREEN MOTORS”, „Baltā bura” un „Narvesen”.

Ķekavas velobrauciena sacensības rīko Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra sadarbībā ar Latvijas riteņbraukšanas federāciju saskaņā ar Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības noteikumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI