DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

No 23. maija līdz 26. maijam LU Botāniskajā dārzā notiks sanpauliju izstāde

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LU Botāniskajā dārzā no 2019. gada 23. maija līdz 26. maijam notiks sanpauliju izstāde. Izstādē būs apskatāmi arī streptokarpi un citu gesneriju dzimtas augi. Izstāde apskatāma, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Izstāde notiek sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrību.

No 2019. gada 23. maija līdz 26. maijam LU Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā notiks sanpauliju, streptokarpu un citu gesneriju dzimtas augu izstāde. Izstādē būs apskatāms plašs sanpauliju šķirņu klāsts -  dažāda izmēra šķirnes (standarta izmēra, pusminiatūrie un miniatūrie augi), kā arī šķirnes ar visdažādākajiem lapu un ziedu krāsojumiem un formām no  Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības sanpauliju audzēšanas ekspertu kolekcijām.

Izstādes laikā interesentiem būs iespēja arī konsultēties par augu kopšanu ar zinošiem sanpauliju audzētājiem, kā arī nelielos daudzumos augus iegādāties.

Izstāde apskatāma LU Botāniskā dārza darba laikā, iegādājoties ieejas biļeti. LU Botāniskais dārzs maijā apmeklētājiem atvērts katru dienu 10.00-21.00.

Sanpaulijas dabā sastopamas Uzambāras kalnos – Āfrikā. To savvaļas formas augušas ēnainu mežu pakājē. Šobrīd sanpauliju skaits savvaļā ir ievērojami samazinājies, tāpēc norit saglabāšanas darbi - sanpauliju savvaļas formas pavairo nebrīvē un izstāda sākotnējās dzīvotnēs. Sanpaulijas labi pazīstamas arī Latvijā, jo lielā skaitā podiņos pieejamas gandrīz katrā ziedu tirdzniecības vietā, tomēr kāda sanpauliju audzētāja stāsta: “Gribam kliedēt maldīgo uzskatu, kas tik daudziem ir radies, iegādājoties sanpaulijas veikalos. Sanpaulijas nebūt nav viendienītes puķu podā. Tās ir pasaulē tik iecienīts telpaugs, kas kā neviens cits, ir izpelnījies lielu selekcionāru uzmanību un ļaužu mīlestību.”

Ar katru gadu selekcionāri palielina sanpauliju dažādību. Tiek radītas šķirnes, kas līdzinās rozēm, citas vijolītēm un pat tādas, kurās klasisko sanpauliju grūti ieraudzīt. Laikā, kad sanpaulijas nezied, tās priecē ar raibām vai krokotām lapu rozetēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI