DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: Latvijai un Igaunijai ir būtiski īstenot kopīgus reģionālos projektus enerģētikas un transporta jomā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, šodien tiekoties ar Igaunijas premjerministru Jiri Ratasu (Jüri Ratas), uzsvēra, ka starp abām valstīm valda ļoti labas un draudzīgas divpusējas attiecības. Latvijai un Igaunijai ir būtiski īstenot reģionālos projektus enerģētikas un transporta jomā.

“Tiekoties ar Igaunijas premjerministru Jiri Ratasu, apsveicu viņu ar atkārtotu apstiprināšanu amatā. Pārrunājām divpusējās attiecības un sadarbību reģionālos projektos enerģētikas un transporta jomā. Bijām vienisprātis, ka ir svarīgi īstenot uzsāktos projektus, tostarp Rail Baltica, Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizāciju un vienota gāzes tirgus izveidi,” uzsvēra K. Kariņš.

Tikšanās laikā abu valstu valdību vadītāji pārrunāja aktuālos Eiropas Savienības jautājumus, tostarp daudzgadu budžeta  un stratēģiskās dienaskārtības pieņemšanas gaitu, Vienotā tirgus turpmāku stiprināšanu un kopējās ES drošības un aizsardzības politikas pilnveidošanu, atzīstot, ka abām valstīm ir kopīgās intereses šo jautājumu risināšanā un tās cieši sadarbojas.

Igaunijas premjerministram J. Ratasam Latvijas apmeklējums ir pirmā ārvalsts vizīte pēc atkārtotas apstiprināšanas amatā.

FOTO: https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/albums/72157707099391541

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI