DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Muzeju naktī pirmo reizi iespēja ieskatīties Ārlietu ministrijas vēsturiskajā namā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad ārlietu dienestam svinot simtgadi, pirmo reizi Muzeju naktī, 18. maijā, būs iespēja ieskatīties Ārlietu ministrijas vēsturiskajā namā K. Valdemāra ielā 3 (no plkst. 19.00 līdz 23.00).

Sākotnēji (1913) ēkā atradās Rīgas Hipotēku biedrības banka, savukārt no 1919. gada namā bija izvietota Ārlietu ministrija, kā arī Valsts kanceleja un Valsts prezidenta darba un dzīvojamajās telpas.

Nama interjers veidots vēlā jūgendstila ģeometriski ornamentālā stilā. Izcila interjera vērtība ir vestibila terraco grīdai, kolonnām un pilastriem ar pelēka marmora apšuvumu, vitrāžas tehnikā izgatavotajai virsgaismai, oriģinālajiem misiņa gaismas ķermeņiem. Apmeklētāji varēs redzēt reprezentācijas telpas nama pirmajā stāvā, kā arī iepazīties ar vairākām ekspozīcijām.

Vakara gaitā ar muzikālu priekšnesumu Mūzika un diplomātija uzstāsies Latvijas Diplomātiskais koris.

Muzeju nakts laikā būs iespēja apskatīt:

  • ministrijas vestibilu (vēsturisko bankas darījumu zāli), Latvijas sūtņa un diplomātiskā un konsulārā dienesta vadītāja Kārļa Zariņa salonu, Latvijas pirmā ārlietu ministra Meierovica zāli un ekspozīciju, vienīgo saglabāto Latvijas sūtņa lielformāta karogu, kādreizējo bankas galveno seifu u.c.;
  • izstādes “Latvijas dalībai NATO 15” un “Latvija ES 15”.

Lūdzam īpaši ņemt vērā!

Lai iekļūtu Ārlietu ministrijā, pie ieejas tiks veikta drošības pārbaude – ieeja Ārlietu ministrijā būs atļauta tikai ar derīgu personu apliecinošu dokumentu – pasi vai identifikācijas karti. Vēršam uzmanību, ka iekļūšanai Ārlietu ministrijā nevarēs izmantot autovadītāja apliecību vai cita veida dokumentus. Apmeklējot Ārlietu ministriju, lūdzam neņemt līdzi liela izmēra priekšmetus (somas, lietussargus, u.c.), metāla priekšmetus, dzērienus un ēdienus. Tāpat lūdzam ņemt vērā, ka ministrijā nebūs iespējams ienākt ar dzīvniekiem. Vēršam uzmanību, ka apmeklētāju plūsma tiks regulēta atkarībā no apmeklētāju skaita, līdz ar to var nākties nedaudz uzgaidīt pirms iekļūšanas Ārlietu ministrijā.

Eiropas Muzeju nakts ir starptautisks muzeju pasākums, kas katru gadu vienlaikus notiek daudzās Eiropas valstīs. Līdz ar tradicionālajām ekspozīcijām notiek arī dažādi īpaši pasākumi – radošās darbnīcas, koncerti, teātra uzvedumi. Iekļaujoties Latvijas simtgades stāstā, Muzeju nakts tēma Latvijā šogad ir "Tālavas taurētājs". Tiks celti godā visu laikmetu un visu novadu varoņi, kopā izdzīvoti viņu varoņstāsti. Iekļaujoties Muzeju nakts tēmā, Ārlietu ministrijas devīze ir “Ārlietu dienestam 100. Drosme un diplomātija”.

Sīkāka informācija: http://muzeju-nakts.lv/lv/programma/muzeju-nakts-programma-rīga

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI