DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Konferencē Liepājā spriedīs par digitalizācijas nozīmi uz tautsaimniecību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai runātu par viedo tehnoloģiju pieaugošo nozīmi uz ražošanu, tautsaimniecību un pilsētas pārvaldības procesiem, Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” 10. maijā norisināsies ekspertu konference “Tautsaimniecības izaugsme digitalizācijas laikmetā. Latvijas attīstības centru iespējas un izaicinājumi.”

Konference pulcēs augsta līmeņa speciālistus gan no akadēmiskās vides, gan arī pārstāvjus no valsts un privātā sektora.

Konferences atklāšanas runas teiks Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, Latvijas Universitātes profesors, biedrības “Latvijas Formula 2050” valdes priekšsēdētājs Mārcis Auziņš un Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks.

“Digitalizācija skar jebkuru tautsaimniecības jomu – no mazā lauku ražotāja līdz lielizmēra novada pārvaldībai. Arvien vairāk mūsu ikdienā ienāk dažādi viedie risinājumi, kas ļauj dzīvot ērtāk, tērēt mazāk resursus pakalpojumu sniegšanai un saņemšanai, kā arī infrastruktūras apsaimniekošanai. Pats svarīgākais šajā pārmaiņu procesā ir izsvērtu lēmumu pieņemšana un efektīva resursu izmantošana,” uzsver vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

Pēc ministra teiktā, “attīstības centriem ir jābūt tām vietām, kur pieņem gudrus lēmumus, efektivizējot novadu resursu izmantošanu. Viens no veidiem, kā veicināt mūsdienīgu tehnoloģiju izmantošanu ir viedo pilsētu risinājumu ieviešana, kas rada potenciālu ilglaicīgai novadu attīstībai, tai skaitā arī uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti.”

Savukārt ar prezentāciju konferencē uzstāsies Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks stratēģiskās plānošanas jautājumos Uldis Sesks, uzņēmuma “Latvijas Mobilais telefons” prezidents Juris Binde, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Beļskis, AS “SEB banka” valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere, AS “UPB” valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājs Andris Kužnieks, “Prudentia” partneris Ģirts Rungainis, Latvijas Universitātes profesors un Stratēģiskās padomes priekšsēdētājs Andrejs Ērglis, kā arī Latvijas Universitātes profesors Gundars Bērziņš. Eksperti prezentācijās sniegs ieskatu gan par to, kā pēdējo gadu laikā viedo tehnoloģiju ietekmē ir mainījusies ekonomika un ražošana, gan arī runās par nākotnes izaicinājumiem, tai skaitā, viedo pilsētu attīstību, digitālo transformāciju un mobilitāti. Pēc prezentācijām plānota ekspertu diskusija.

Konferencē aicināti piedalīties IT nozares profesionāļi, augstskolu studenti, mācībspēki, mediju pārstāvji un citi interesenti.

Konferenci “Tautsaimniecības izaugsme digitalizācijas laikmetā. Latvijas attīstības centru iespējas un izaicinājumi.” organizē biedrība “Latvijas Formula 2050” sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Pārresoru koordinācijas centru, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministriju, Liepājas pilsētas pašvaldību un AS “SEB banka”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI