DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Izvēlies sev piemērotāko transportlīdzekļu īpašnieku maiņas veidu e-CSDD

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina izmantot CSDD e-pakalpojumu sniegtās priekšrocības, lai ērti veiktu transportlīdzekļu īpašnieku maiņu elektroniski.

Izvēlies sev piemērotāko transportlīdzekļu īpašnieku maiņas veidu e-CSDD un saņem drošu pakalpojumu no jebkuras pasaules malas 24 stundas diennaktī.

Vien daži peles klikšķi un īpašnieka maiņa ir noformēta

Lai veiktu transportlīdzekļu īpašnieku maiņu elektroniski, CSDD klientus aicina e-CSDD izvēlēties pakalpojumu Īpašuma tiesību maiņu, jo, izvēloties šo pakalpojumu, transportlīdzeklis pircēja īpašumā nonāks uzreiz, tiklīdz pārdevējs e-CSDD ir apstiprinājis īpašnieka maiņu.

Lai veiktu transportlīdzekļu īpašnieku maiņu e-CSDD, ir jāveic tikai trīs vienkārši soļi:

1.      Pircējs e-CSDD https://e.csdd.lv/iptiesmaina/ izdara atzīmi (pieteikumu) par to, ka viņš vēlas iegūt īpašumā konkrētu transportlīdzekli. Informācija par pieteikumu tiek nosūtīta reģistrētajam transportlīdzekļa īpašniekam uz viņa e-CSDD reģistrēto e-pastu.

2.      Pārdevējs piecu dienu laikā pēc pircēja pieteikuma saņemšanas e-CSDD apstiprina īpašnieka maiņu. Ja transportlīdzeklis nav noņemts no uzskaites atsavināšanai, vienlaikus ar īpašnieka maiņas apstiprināšanu tiek noformēta arī šī darbība. Ar pārdevēja apstiprinājumu īpašuma tiesības uz transportlīdzekli tiek nodotas pircējam.

3.      Pircējs 5 dienu laikā CSDD klientu apkalpošanas centrā (KAC) saņem jaunu transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību.

Pilnvaro rīkoties ar savu transportlīdzekli tikai zināmas personas

Tāpat pārdevējs e-pakalpojumos var pilnvarot pircēju rīkoties ar savu transportlīdzekli - to reģistrēt savā īpašuma. Lai to izdarītu, e-CSDD jāizvēlas pakalpojums - Pilnvarojuma atzīme.

Vēršam uzmanību - kamēr pircējs pārdevēja noteiktajā termiņā CSDD KAC nav reģistrējis īpašnieka maiņu, transportlīdzeklis joprojām paliek pārdevēja īpašumā un visa atbildība, t.sk. par izdarītajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē, paliek pārdevējam! Atbildība par transportlīdzekli pāriet pircējam tikai brīdī, kad pārdevējs e-CSDD ir apstiprinājis īpašnieka maiņu. Tāpēc, izvēloties šo pakalpojumu, CSDD iesaka pilnvarot rīkoties ar savu mantu – transportlīdzekli –  tikai zināmas personas.

Pilnvarojuma atzīmi iespējams noformēt gan attiecinot uz visām reģistrācijas darbībām un visiem pilnvaras devēja transportlīdzekļiem, gan arī tikai konkrētai reģistrācijas darbībai un konkrētam transportlīdzeklim. Tāpat pircējam jārēķinās, ka pārdevējs savu pilnvarojumu var jebkurā mirklī atsaukt (dzēst) un šādā gadījumā pircējam nebūs iespējas reģistrēt īpašnieka maiņu.

Abi augstāk minētie pakalpojumi pieejami arī reģistrācijas darbību veikšanai ar mazizmēra kuģošanas līdzekļiem, un tos abus var veikt ne tikai e-CSDD, bet arī klātienē CSDD KAC.

CSDD vērš klientu uzmanību, ka visi e-vidē pieejamie pakalpojumi ir tikpat droši, kā tos saņemot CSDD KAC. Papildus tam, saņemot pakalpojumus e-vidē, klients taupa savu laiku.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI