DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Rīgā diskutēs par Eiropas segto obligāciju regulējumu un nozares aktualitātēm

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 23. līdz 24. aprīlim Rīgā notiks Eiropas Segto obligāciju padomes plenārsēde, kurā Eiropas finanšu nozares pārstāvji diskutēs par Eiropas segto obligāciju regulējumu, videi draudzīgu hipotekāro instrumentu izveidi, kās arī par Baltijas segto obligāciju ietvara izveidi. Segtās obligācijas ir nozīmīgs un efektīvs ilgtermiņa finansējuma avots Eiropas bankām, un tās veicina hipotekāro kredītu un publiskā sektora aizdevumu finansējumu, tādējādi atbalstot aizdevumus plašākā nozīmē.

Finanšu ministrs Jānis Reirs ar uzrunu piedalīsies plenārsēdes atklāšanā. Savukārt  paneļdiskusijā par Baltijas segto obligāciju ietvara izveidi piedalīsies finanšu ministra padomnieks Ints Dālderis.

Eiropas Segto obligāciju padome ir hipotekāro aizdevēju industrijas asociācija, kas apvieno obligāciju emitentus, analītiķus, investīciju bankas, reitinga aģentūras un citus industrijas pārstāvjus. Padomē ir apvienojušies 120 biedru no vairāk nekā 30 pasaules jurisdikcijām.

Segtās obligācijas ir parādsaistības, ko ir emitējušas kredītiestādes un kas ir nodrošinātas ar norobežotu aktīvu kopumu. Segtās obligācijas ir daudz drošākas nekā nenodrošinātie vērtspapīri, jo bankas maksātnespējas gadījumā saglabājas nekustamā īpašuma segums. Tādējādi segtām obligācijām ir liela vērtība no finanšu sistēmas stabilitātes viedokļa. Piemēram, tās labi sevi parādīja 2009. gada krīzes laikā, arī dziļas krīzes skartās valstīs.

Savukārt, 25. aprīlī Rīgā notiks konference “Baltijas Segto obligāciju apaļais galds”, kuru organizē finanšu mediju uzņēmumi Euromoney un  Global Capital. Paneļdiskusijā piedalīsies arī Finanšu ministrijas eksperti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI