DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

NVA Karjeras dienas darba meklētājiem piedāvā plašu pasākumu klāstu darbam un karjeras izaugsmei

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 8. līdz 12.aprīlim Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) visā Latvijā rīko akciju “Karjeras dienas darba meklētājiem”, lai veicinātu darba devēju un darba meklētāju satikšanos. Piedalīties akcijā un saņemt atbalstu darba meklēšanā un karjeras veidošanā var ikviens iedzīvotājs, kurš meklē darbu vai vēlas to mainīt.

Karjeras dienu akcijas laikā NVA filiāles rīkos darba meklētāju tikšanos ar darba devējiem un tautsaimniecības nozaru pārstāvjiem, kuri informēs par darba un karjeras izaugsmes iespējām reģionā, pasākuma „Izveido savu darbavietu pats” apmeklētāji varēs uzzināt par atbalstu komercdarbības vai pašnodarbinātības uzsākšanai, karjeras konsultantu vadībā notiks darba pārrunu treniņi darba meklētājiem. Darba interviju treniņiem interesentus lūdzam pieteikties iepriekš, sazinoties ar tuvāko NVA filiāli un izvēloties individuālo vai grupu treniņu.

Katras NVA filiāles Karjeras dienu akcijas pasākumu plāns un kontaktinformācija atrodama NVA tīmekļvietnes  sadaļā „Karjeras dienas”: http://www.nva.gov.lv/index.php?cid=2&mid=650

Nākamnedēļ ikviena no 26 NVA filiālēm Karjeras dienu apmeklētājiem piedāvās plašu pasākumu klāstu darbam un karjeras izaugsmei. Piemēram, NVA Rīgas reģionālajā filiālē darba meklētāji, klātienē tiekoties ar darba devējiem, varēs uzzināt par darba un karjeras iespējām tādos uzņēmumos kā "IKEA", "Starptautiskā lidosta "Rīga", „TELE2”, "Printful Latvia", savukārt tiem cilvēkiem, kuri domā par karjeru militārajā jomā, būs saistoša tikšanās ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku rekrutēšanas atlases centra pārstāvi. Par atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai informēs ne vien NVA, bet arī Attīstības finanšu institūcijas ALTUM un Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.

NVA Liepājas filiāles rīkotajos Karjeras dienas pasākumos darba meklētājus uzrunās un darba iespējas prezentēs tādi darba devēji kā "Wooly World", kas piedāvā darbu šuvējiem, piegriezējiem, apģērbu konstruktoriem, "Lauma Lingerie", kas meklē gan šuvējus, gan veļas un korsešu šūšanas operatorus, "Lauma Fabrics", kur ir iespējas strādāt tekstila ražošanas iekārtu mehāniķa, adīšanas operatora un tehnologa profesijās. Par atbalstu uzņēmējiem Liepājā informēs Kurzemes Biznesa inkubatora pārstāvis.

Karjeras dienās NVA Daugavpils filiāle darba meklētājiem piedāvās tikšanos ar darba devējiem, kas pārstāvēs uzņēmumus "Antaris", "Axon Cable", "Borg", "East Metal", "Meat Union". Par mācību iespējām reģionā informēs Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas, Profesionālās izglītības kompetences centra "Daugavpils Būvniecības tehnikums" un Zemessardzes pārstāvji. Tie Karjeras dienu apmeklētāji Daugavpilī, kuri vēlas kļūt par uzņēmējiem, varēs tikties ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Daugavpils biznesa inkubatora, Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas, Attīstības finanšu institūcijas ALTUM Latgales reģiona un Lauku atbalsta dienesta Dienvidlatgales reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājiem.

NVA Valmieras filiāle Karjeras dienās rīkos darba meklētāju tikšanos ar akciju sabiedrības “Valmieras stikla šķiedra” pārstāvjiem, turklāt Karjeras dienu dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja arī apmeklēt šo uzņēmumu.. Karjeras dienās Valmierā piedalīsies arī uzņēmums “Best Wood Europa”. Par iespējām uzsākt uzņēmējdarbību vai pašnodarbinātību stāstīs Attīstības finanšu institūcijas ALTUM, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Valmieras biznesa inkubatora, Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra, kā arī NVA eksperti.

10.aprīlī, Karjeras dienu ietvaros, no plkst.11.00 līdz 13.00 Preiļu novada Kultūras centrā (Raiņa bulvāris 28, Preiļi) norisināsies NVA Vakanču gadatirgus, savukārt 11.aprīlī no plkst. 11.00 līdz 14.00 Valgas Kultūras un interešu centrā (Kesk 1, Valga, Igaunija) notiks NVA Valmieras filiāles un Igaunijas bezdarba apdrošināšanas fonda Valgas nodaļas kopīgi  rīkotais Livonijas darba gadatirgus LIIVIMAA 2019.

Dalība Karjeras dienu aktivitātēs gan darba meklētājiem, gan darba devējiem ir bez maksas!

Detalizēts katras NVA filiāles Karjeras dienu pasākumu plāns pieejams NVA tīmekļvietnes sadaļā „Karjeras dienas” (http://www.nva.gov.lv/index.php?cid=2&mid=650) vai attiecīgās NVA filiāles sadaļā.

Akciju “Karjeras dienas darba meklētājiem” NVA pirmo reizi rīkoja 2018.gada rudenī. Pērn akcijā piedalījās 3,5 tūkstoši darba meklētāju un 190 darba devēju un biznesa atbalsta organizāciju pārstāvju. Darba meklētājiem tika piedāvātas vairāk nekā pusotrs tūkstotis brīvo darbavietu. Lielākais darbaspēka pieprasījums bija aizsardzības, klientu apkalpošanas, autopārvadājumu un autobūves nozarēs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI