DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LOSP: No Finanšu ministrijas logiem nevar saredzēt laukus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP) uzskata, ka šodien paustā Finanšu ministra Jāņa Reira nostāja, ka samazinātā PVN likme dārzeņiem nav efektīva un to varētu piemērot tikai restorāniem, ir nepatiesa.

LOSP gadiem cīnījās un panāca samazināto PVN likmes ieviešanu dārzeņiem, augļiem un ogām no 21% līdz 5%. Arī 24 no 28 Eiropas Savienības valstīm piemēro samazināto PVN likmi, dažās valstīs svaigai pārtikai PVN vispār nepiemēro. LOSP regulāri seko līdzi rādītājiem, un līdzšinējie dati pierāda to, ka visi rādītāji ir pozitīvi, pat neskatoties uz pagājušās sezonas sausuma izraisītajām problēmām.

Ringolds Arnītis, LOSP pārstāvis: “Šādi var runāt cilvēks, kurš regulāri apmeklē restorānus, bet nezina, cik smags darbs jāiegulda Latvijas zemniekam, lai izaudzētu veselīgus augļus un dārzeņus. Šobrīd rezultāti rāda pozitīvu tendenci un budžeta ieņēmums ir lielāks nekā plānots. jo PVN maksātāju skaits šajā nozarē aug, arī augļu, ogu un dārzeņu apgrozījums aug, savukārt vidējais atalgojums jau šobrīd ir pārsniedzis plānoto un ir 9,9%.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI