DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas novados norisināsies piecas 3.līmeņa jaunsargu nometnes

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Laikā no 8. līdz 17. martam dažādos Latvijas novados norisināsies ikgadējās Jaunsardzes un informācijas centra (JIC) novadu nodaļu 3. līmeņa jaunsargu nometnes, kurās viņiem būs iespēja uzlabot gan savu fizisko sagatavotību, gan pilnveidot un nostiprināt jaunsargu nodarbībās apgūtās zināšanas un prasmes, tai skaitā zināšanas par pirmo medicīnisko palīdzību, atbilstoši jaunsargu mācību programmai.

Tiek plānots, ka kopumā šajās piecās nometnēs piedalīsies ap 560 jaunsargi.

  • No 11. līdz 14. martam Skrundā, Skrundas 1. vidusskolā norisināsies 1. novada nodaļas nometne.
  • No 13. līdz 15. martam Rēzeknē, Rēzeknes internātpamatskolā-attīstības centrā norisināsies 2. novada nodaļas nometne.
  • No 10. līdz 13. martam Valmierā, “Kaugurmuižā” norisināsies 3. novada nodaļas nometne.
  • No 8. līdz 11. martam Valgundes pagastā, Kalnciema vidusskolā norisināsies 4. novada nodaļas nometne.
  • No 14. līdz 17. martam Valgundes pagastā, Kalnciema vidusskolā norisināsies 5. novada nodaļas nometne.

Nometnes norisināsies 3 vai 4 dienas, un to mācību programma ir piesātināta ar dažādām mācību aktivitātēm, kā ierindas mācības apgūšanu, topogrāfiju, individuālo lauka kauju iemaņu nostiprināšanu un citiem jaunsargu mācību uzdevumiem.

Jaunsardzes kustībā pašreiz ir iesaistījušies ap 8000 bērni un jaunieši. Jaunsargi tiek iedalīti 4 līmeņos atkarībā no zināšanām un vecuma. Pēc jaunsargu mācību programmas ir noteikts, ka 3. līmeņa jaunsargs ir tāds, kurš spēj veikt uzdevumus patstāvīgi un var piedalīties 1. un 2. līmeņa jaunsargu mācību procesā kā palīgs. 3.līmeņa jaunsargi pilnveido iepriekš iegūtās zināšanas, prasmes un iemaņas, kā arī, izstrādājot un realizējot projektus, iegūst padziļinātas zināšanas sevis izvēlētajā speciālajā kursā (tūrisms, biatlons, šaušana, orientēšanās, elementārā militārā apmācība u.c.).

Visās JIC organizētajās nometnēs jaunsargi var piedalīties bez maksas. Šogad tiek plānotas arī citas jaunsargu nometnes – no 1.līdz 5.maijam norisināsies 4. līmeņa jaunsargu nometne Alūksnē, no 3. līdz 12. jūnijam pirmo reizi notiks valsts aizsardzības mācības (VAM) audzēkņu nometne, kura tiek organizēta skolniekiem, kuri ir izvēlējušies apgūt VAM priekšmetu savā skolā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI