DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

30. novembrī jaunsargus aicina ierasties mācību iestādēs formas tērpos

Atzīmējot Jaunsardzes kustības 31. pastāvēšanas gadadienu, Jaunsardzes centrs aicina 2023. gada 30. novembrī ikvienu jaunsargu savā mācību iestādē ierasties formas tērpā, tādējādi popularizējot Jaunsardzes kustību jauniešu vidū.

Šajā dienā jaunsargi ir aicināti sociālajos tīklos publicēt fotogrāfijas ar sevi formas tērpos, pievienojot ziņai klāt tēmturi ar Jaunsardzes moto #AugsimLatvijai. Jaunsargu publicētās bildes decembra pirmajā nedēļā tiks apkopotas galerijas veidā un publicētas Jaunsardzes centra Facebook profilā. Visi fotogrāfiju autori piedalīsies izlozē un 3 jaunsargi saņems pārsteiguma balvas no Jaunsardzes centra.

Jaunsardzes centrs ir nosūtījis lūgumu pašvaldībām, lai tās informē pakļautībā esošās izglītības iestādes (pamatizglītības, vidējās un profesionālās izglītības iestādes), ka šajā dienā jaunsargi uz mācību stundām izglītības iestādē var ierasties formastērpā. Informācija tika nosūtīta arī Izglītības ministrijas pakļautībā esošajiem tehnikumiem, kuros tiek īstenota Jaunsargu interešu izglītības programma.

Pirms gada Jaunsardzes kustība atzīmēja 30. gadu jubileju. Kā viens no svētku kulminācijas momentiem bija Jaunsardzes himnas “Te ir manas mājas” pirmatskaņošana, kuras autors un izpildītājs ir Artūrs Šingirejs jeb Dons.

Jaunsardzes kustība tika izveidota 1992. gada 30. novembrī un ir lielākā bezmaksas bērnu un jauniešu kustība Latvijā. Tā ir kustība, kuras mērķis ir jauniešu izglītošana valsts aizsardzības jomā, patriotisma, pilsoniskās apziņas, biedriskuma, drošsirdības un fizisko spēju attīstība. Jaunsardzē jaunieši iestājas brīvprātīgi. Par jaunsargu var kļūt ikviens Latvijas iedzīvotājs vecumā no 10 līdz 21 gadiem. Pašreiz Jaunsardzē piedalās vairāk kā 8500 jaunieši.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI