DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

EBU atbalsta NEPLP izvēli organizēt atklātu LTV valdes konkursu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (European Broadcasting Union, EBU) tās ģenerāldirektora Noel Curran personā pauž atbalstu procedūrai, kādu Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir izvēlējusies VSIA Latvijas Televīzija (LTV) valdes konkursam.

Vēstulē pausts, ka EBU novērtē NEPLP izteikto aicinājumu EBU pārstāvim piedalīties pretendentu atlases procesā, vienlaikus norādot, ka atlases process un lēmuma pieņemšana ir jāveic atbildīgajai institūcijai nacionālajā līmenī un nav jābūt dalībai no ārpuses. Tāpat EBU akcentē, ka respektē NEPLP neatkarību, uzsverot, ka regulatoru neatkarība Eiropas līmenī ir standarts.

Veids, kādā NEPLP ir izlēmis veikt profesionāļu atlasi vakantajiem LTV valdes amatiem “ir vērtējams kā labas demokrātijas prakse un mēs atzinīgi vērtējam jūsu centienus nodrošināt publisku un pārredzamu procesu,” teikts vēstulē.

Kā NEPLP jau informēja, lēmums par kandidātu apstiprināšanu uz vakantajiem LTV amatiem NEPLP ir jāpieņem ne vēlāk kā līdz 29. martam.

Plašāka informācija par konkursa nolikumu atrodama NEPLP mājas lapā: https://neplpadome.lv/lv/sakums/padome/padomes-sedes/sedes-sadalas/izsludina-konkursu-uz-vakantajiem-amatiem-ltv-vadiba.html.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI