DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK aicina apmeklēt diskusiju Valmierā par administratīvi teritoriālo reformu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina apmeklēt diskusiju “Kā veicināt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi Latvijas reģionos” Valmierā, kas notiks 19.februārī, plkst. 13:00, viesnīcā “Wolmar”, Tērbatas ielā 16a.

Ar atklāšanas uzrunu uzstāsies LTRK prezidents Aigars Rostovskis, bet pēc tam ar prezentācijām uzstāsies Vides Aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Reģionālās politikas departamenta direktors Raivis Bremšmits un VARAM Pašvaldību departamenta direktora vietnieks Arnis Šults. Paneļdiskusijā piedalīsies LTRK padomes loceklis un SIA “Valpro” padomes loceklis Ģirts Rungainis, AS “Smiltenes piens” valdes priekšsēdētāja Gita Mūrniece, LTRK prezidents Aigars Rostovskis, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomniece reģionālās attīstības jautājumos Ivita Peipiņa, LPS vecākais padomnieks Māris Pūķis un Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. Pasākumu moderēs LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

“Mēs vēlamies, lai reģionālā politika un administratīvais dalījums tiktu veidots pēc principa – stipras un finansiāli spēcīgas pašvaldības, kas nodrošina ērtus, kvalitatīvus un ekonomiski pamatotus pakalpojumus, piesaistot uzņēmējus un investīcijas savai teritorijai, tādējādi nodrošinot darba vietas un vienmērīgu Latvijas attīstību,” saka J.Endziņš, piebilstot, ka pašreiz šādai situācijai trūkst kā nodokļu stimuli, tā arī citas priekšrocības.

LTRK uzsācis diskusiju ciklu reģionos, lai noskaidrotu to, kā veicināt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi, ieinteresēt pašvaldības attīstīt un piesaistīt biznesu, kā arī to, kā nodrošināt kvalitatīvus un ekonomiski pamatotus pakalpojumus kā uzņēmējiem, tā vietējiem iedzīvotājiem. Pirmā diskusija janvārī notika Bauskā, savukārt 6.februrārī – Balvos. Nākamā diskusija 15.februārī tiek organizēta Jēkabpilī, savukārt 5.aprīlī LTRK iecerējis pulcēt gan pašvaldību, gan uzņēmēju, gan politikas veidotāju pārstāvjus, lai forumā Jelgavā diskutētu par risinājumiem un iecerēm saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu. 

Līdz šim notikušajās diskusijās noskaidrots, ka uzņēmējiem sagādā problēmas tas, ka katra pašvaldība piemēro atšķirīgas prasības, piemēram, būvniecības procesā, tāpat arī pakalpojumu izmaksas atšķiras. Novadu vietvaldes tāpat arī nav proaktīvas, biežāk gaidot, kad bizness nāks un informēs par problēmām, lai tās pēc tam kopā risinātu, nevis novērstu pirms tās ir radušās.

Reģistrēties pasākumam iespējams rakstot uz e-pastu valmiera@chamber.lv, reģistrācijas sākums 19.februārī plkst. 12:30. Programma pieejama šeit: https://chamber.lv/lv/events/2019/02.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI