DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Jelgavā atzīmēs dzelzceļa līnijas Rīga-Jelgava 150.gadskārtu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar īpašu pasākumu sestdien, 15. decembrī, Jelgavas dzelzceļa stacijas pasažieru zālē tiks atzīmēta dzelzceļa līnijas Rīga - Jelgava 150. gadskārta. 

Šai līnijai ir bijusi būtiska nozīme dzelzceļa attīstībā pusotra gadsimta garumā, un tās loma ik gadu palielinās, sniedzot nozīmīgu ieguldījumu jelgavnieku un rīdzinieku savstarpējās mobilitātes veicināšanā. Pasažieru skaits, kas mēro ceļu starp Rīgu un Jelgavu, arvien pieaug, un braucienu skaits šajā maršrutā strauji tuvojas trim miljoniem gadā.

Pulksten 10:00 svinīgo runu teiks VAS Latvijas Dzelzceļš prezidents Edvīns Bērziņš un Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, ar kuriem kopīgi aplūkosim modernizēto dīzeļlokomotīvi. Pasākuma laikā dzelzceļa ekspertu stāstu pavadībā būs iespēja bez maksas apmeklēt Latvijas Dzelzceļa muzeja Jelgavas ekspozīciju, kā arī doties uz Jelgavas depo, kas  ikdienā apmeklētājiem nav pieejams. 

Par savu dalību līdz piektdienai, 14. decembrim, lūgums informēt Latvijas Dzelzceļa korporatīvo attiecību daļas vadītāju Aļonu Zanderi (mob. tel 29367772).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI