DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs tiekas ar jaunajiem ārvalstu vēstniekiem Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 20. novembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar Ekvadoras, Slovēnijas un Tadžikistānas jaunajiem nerezidējošajiem vēstniekiem, kas Latvijā ieradušies akreditācijas vizītēs.

Ar Ekvadoras vēstnieku Manuelu Mehiju Dalmavu (Manuel Mejía Dalmau) tika pārrunāti valstu divpusējo attiecību jautājumi, sadarbības iespējas ES un Latīņamerikas un Karību valstu savienības kopienas (CELAC) formātā, kā arī starptautiskajās organizācijās. A. Pelšs aicināja attīstīt esošo potenciālu sadarbības veicināšanai izglītībā un ekonomikā. Vēstnieks atzina, ka pievērsīs īpašu uzmanību ekonomisko kontaktu attīstībai, lai jau tuvākajā nākotnē varētu organizēt Ekvadoras uzņēmēju vizīti Latvijā.

Valsts sekretārs augstu novērtēja Ekvadoras nostāju, kas nekad nav atzinusi Latvijas okupāciju.

Sarunā ar Slovēnijas vēstnieci Boženu Forštnariču Boroji (Božena Forštnarič Boroje) tika apliecināta ieinteresētība turpināt aktīvo politisko dialogu. A. Pelšs pateicās par Slovēnijas karavīru dalību NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā. Latvijas vārdā tika izteikta arī pateicība saistībā ar Slovēnijas prezidenta Boruta Pahora (Borut Pahor) lēmumu piešķirt valsts apbalvojumu Medaļu par nopelniem (Medal of Merit) Latvijas Valsts policijai par sniegto atbalstu migrācijas krīzes laikā 2015. un 2016. gadā.

Jaunais Tadžikistānas vēstnieks Mahmadšarifu Mahmudu Hakdodu (Mahmadsharif Mahmud Haqdod) sarunā ar valsts sekretāru apliecināja Tadžikistānas vēlmi aktivizēt abu valstu amatpersonu dialogu. Kā perspektīvas ekonomiskās sadarbības nozares tika minētas lauksaimniecības produkcijas pārstrāde un informācijas tehnoloģijas. Labas sadarbības iespējas abas puses saskata arī izglītības jomā.

A. Pelšs uzsvēra, ka Latvija ir viena no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kas visaktīvāk iestājusies par ES un Centrālāzijas, tostarp Tadžikistānas, attiecību attīstīšanu, un pauda atbalstu šīs sadarbības paplašināšanai.

21. novembrī vēstnieki iesniegs akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI