DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Mandātu komisiju vadīs Janīna Kursīte-Pakule

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti otrdien, 20.novembrī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Janīnu Kursīti-Pakuli.

J.Kursīte-Pakule 13.Saeimā ievēlēta no nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, un viņa bijusi deputāte arī iepriekšējo četru parlamenta sasaukumu laikā, 12.Saeimas laikā bijusi Mandātu, ētiku un iesniegumu komisijas priekšsēdētāja biedre, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas priekšsēdētāja, kā arī darbojusies Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts Vitālijs Orlovs (SASKAŅA), savukārt par sekretāru – Aldis Adamovičs (JV).

Komisijā tāpat strādās Ilmārs Dūrītis (AP!), Raivis Dzintars (NA), Janīna Jalinska (ZZS), Artuss Kaimiņš (KPV LV), Ainars Latkovskis (JV), Linda Ozola (JK), Ramona Petraviča (KPV LV), Artūrs Rubiks (SASKAŅA), Andris Skride (AP!), Jānis Vucāns (ZZS) un Normunds Žunna (JK). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 20.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā strādā divi deputāti no katras frakcijas. Komisija sagatavo Saeimas ziņojumus par deputātu pilnvaru apstiprināšanu vai izbeigšanu, kā arī lēmuma projektus sakarā ar Ģenerālprokuratūras iesniegumu par kriminālvajāšanas ierosināšanu pret Saeimas locekli, viņa apcietināšanu, aizturēšanu, kratīšanas izdarīšanu vai citādu personas brīvības ierobežošanu. Komisija arī sniedz ziņojumu Saeimas sēdē par administratīvi sodītajiem deputātiem.

Tāpat komisijas uzdevums ir pārraudzīt Saeimas deputātu ētikas kodeksa ievērošanu un izskatīt kodeksa pārkāpumu lietas, kā arī sagatavot ikmēneša pārskatu Saeimai par iesniegumiem, kas saņemti Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā, un to izskatīšanu Saeimas frakcijās, komisijās un citās struktūrvienībās.

Mandātu komisijas pienākumos ietilpst arī kolektīvo iesniegumu sākotnējā izvērtēšana, Saeimas lēmuma projekta sagatavošana par iesniegumu turpmāko virzību un uzdevuma, kas dots ar Saeimas lēmumu, kontrole.  

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas, un deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs. Turpmākās sēdes sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI