DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Palielināts vietu skaits Rīgas naktspatversmēs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 1. novembra vietu skaits visās Rīgas naktspatversmēs kopā palielināts līdz 621 vietai, bet nepieciešamības gadījumā iespējams vietu skaitu palielināt līdz 885.

Oktobrī naktspatversmes pakalpojumus vidēji dienā izmantoja 469 personas, kas ir līdzīgi kā iepriekšējā gadā oktobrī. Līdz 1. martam naktspatversmes darbosies no plkst. 17.00 līdz plkst.9.00.

Rīgā darbojas septiņas naktspatversmes, kuras līdzfinansē Rīgas dome.

Naktspatversmes vīriešiem un sievietēm:

Naktspatversmes sievietēm:

Naktspatversmes vīriešiem:

Naktspatversmes darbosies visu diennakti, ja pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtās informācijas plkst. 8.00 āra gaisa temperatūra būs zemāka par -10 ºC.

Oktobrī Rīgas patversmes Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem Katoļu ielā 57 vidēji dienā pakalpojumus saņēma 90 cilvēki. Dienas centrs bezpajumtniekiem no 1. novembra līdz 1. martam darbosies katru dienu no plkst. 9.00 līdz plkst.17.00.

Oktobrī Rīgas pašvaldība līdzfinansēja zupas virtuves pakalpojumus līdz 650 porcijām dienā piecas reizes nedēļā, četrās vietās (Daugavgrīvas ielā 1, Kr.Barona ielā 126, Kr.Barona 56 un Laktas ielā 8, k-1). Oktobrī Rīgas domes līdzfinansēja kopā 12 600 porcijas. Zupas virtuvēs nav jāuzrāda nekādi dokumenti. Ēdienu var baudīt uz vietas vai arī ņemt līdzi uz mājām (savos traukos).

Ēdināšanas pakalpojums mazaizsargāto personu grupām tiek sniegts sešās vietās Rīgā (Maskavas ielā 250, Zaļenieku ielā 40, Slokas ielā 33, Brīvības gatvē 399, Tvaika ielā 54/3 un Stūrmaņa ielā 25) darba dienās no plkst.10.00 līdz 16.00 un brīvdienās no plkst.10.00 līdz 15.00, katrā ēdiena izdales vietā vidēji dienā tiek nodrošināts līdz 285 porcijām. Oktobrī Rīgas dome kopā finansēja 43 690 porcijas. Silto ēdienu persona var saņemt, uzrādot personalizēto elektronisko viedkarti, kurā elektroniski ir ievadīta Rīgas Sociālā dienesta izziņa: par atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam; par atbilstību maznodrošinātās ģimenes (personas) statusam un par ēdināšanas pakalpojuma saņemšanu.

Lūdzam iedzīvotājus būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī, jo palīdzība ir viena zvana attālumā: piezvanot pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai policijai pa tālruni110, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam 113, kā arī darba dienās darba laikā informēt par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām Rīgas patversmes Mobilo brigādi pa tālruni 27023550.

Aicinām līdzcilvēkus aukstajā laikā nelietot alkoholu un apreibinošas vielas, kā arī novērtēt zemās gaisa temperatūras ietekmi uz cilvēka fizisko stāvokli, un ģērbties atbilstoši laika apstākļiem. Cilvēkus, kas palikuši bez pajumtes, lūdzam izmantot iespēju uzturēties bezmaksas naktsmītnēs.

Rīdzinieki aicināti ziedot siltos apģērbus, apavus, siltas zeķes, segas, cimdus, šalles, cepures, kas būtu labā stāvoklī, kuras var nodot Rīgas patversmē - Maskavas iela 208 un Katoļu ielā 57.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice, tālr.67105925; mob.tālr. 26385691, e-pasts:lita.brice@riga.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI