DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 21 minūte
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
1
1

Faktu lapa par 13.Saeimas vēlēšanām un informācija par CVK preses konferencēm vēlēšanu laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

13.Saeimas vēlēšanas – sestdien, 2018. gada 6. oktobrī

Kārtējās parlamenta vēlēšanas Latvijā notiek reizi četros gados - oktobra pirmajā sestdienā. Šā gada 6. oktobrī notiks 13.Saeimas vēlēšanas. Vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no pulksten 7.00 līdz 20.00. Pavisam 13.Saeimas vēlēšanās darbosies 1075 vēlēšanu iecirkņi, no kuriem 954 vēlēšanu iecirkņi atradīsies Latvijā, bet 121 vēlēšanu iecirknis – ārvalstīs. Papildus Rīgas pilsētā izveidota arī vēlēšanu iecirkņa komisija balsošanas nodrošināšanai Rīgas pilsētas ieslodzījuma vietās. Balsošana tiks organizēta arī karavīriem un zemessargiem, kuri pilda dienesta pienākumus starptautiskajās operācijās Afganistānā un Mali.

Vēlēšanu apgabali

Saeimas vēlēšanās ir pieci vēlēšanu apgabali – Rīga, Vidzeme, Latgale, Kurzeme un Zemgale. Rīgas vēlēšanu apgabalā ietilps arī vēlēšanu iecirkņi ārvalstīs.

Latvijas parlamentā ir 100 deputātu vietu. Katrā apgabalā ievēlamo deputātu skaitu nosaka Centrālā vēlēšanu komisija.  13.Saeimas vēlēšanās Rīgas vēlēšanu apgabalā jāievēl 35 deputāti, Vidzemes vēlēšanu apgabalā – 25, Latgales vēlēšanu apgabalā – 14, Zemgales vēlēšanu apgabalā – 14 un Kurzemes vēlēšanu apgabalā – 12 deputāti.

Kandidātu saraksti

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 13.Saeimas vēlēšanām notika no 2018. gada 18. jūlija līdz 7. augustam. 13.Saeimas vēlēšanām ir reģistrēti 16 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti, kuros kopā iekļauts 1461 deputātu kandidāts.

Iesniegt kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām drīkst likumā noteiktā kārtībā reģistrētas partijas un partiju apvienības. Partijai, kas iesniedz kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām jābūt dibinātai ne vēlāk kā vienu gadu pirms Saeimas vēlēšanām, un tajā jābūt ne mazāk kā 500 biedriem. Ja kandidātu sarakstu iesniedz partiju apvienība, arī tajā ietilpstošajām partijām jābūt dibinātām ne vēlāk kā gadu pirms Saeimas vēlēšanām, un partiju apvienībā kopā jābūt ne mazāk kā 500 biedriem.

Tiesības kandidēt vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā ir vecāki par 21 gadu, ja uz viņiem neattiecas kāds no Saeimas vēlēšanu likumā noteiktajiem ierobežojumiem.

Ar 13.Saeimas vēlēšanām reģistrētajiem kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem, priekšvēlēšanu programmām iespējams iepazīties adresē https://sv2018.cvk.lv un no 1.oktobra – arī vēlēšanu iecirkņos.

Vēlēšanu tiesības

Balsstiesības parlamenta vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā ir sasnieguši vismaz 18 gadu vecumu. Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem 2018. gada 5. jūnijā, četrus mēnešus pirms vēlēšanu dienas, Iedzīvotāju reģistrā bija ziņas par 1 548 100 balsstiesīgu pilsoņu, no kuriem 545 452 vēlētāju reģistrēti Rīgas vēlēšanu apgabalā, 392 374 – Vidzemes vēlēšanu apgabalā, 209 110 – Latgales vēlēšanu apgabalā, 213 716 – Zemgales vēlēšanu apgabalā un 187 448 – Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Vēlētāju reģistrācijas kārtība

Saeimas vēlēšanās neizmanto iepriekš izveidotus vēlētāju sarakstus. Vēlētāji drīkst balsot jebkurā savai atrašanās vietai tuvākajā iecirknī Latvijā vai ārvalstīs. Balsotājus reģistrē, ierakstot balsotāju sarakstā un izdarot atzīmi (spiedogu) vēlētāja pasē vai vēlētāja apliecībā, ja vēlētājam ir tikai personas apliecība. Atzīme pasē vai vēlētāja apliecībā nodrošina principa viens vēlētājs – viena balss  ievērošanu.

Balsošanas dokumenti

Balsošanas dokuments 13.Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņa pase. Ja vēlētājam nav derīgas pases, bet tikai personas apliecība, tā iecirknī jāuzrāda kopā ar vēlētāja apliecību. Vēlētāja apliecība, reģistrējoties balsošanai, būs jāatdod vēlēšanu iecirkņa komisijai.

13.Saeimas vēlētāja apliecības var saņemt no 25. septembra līdz 6. oktobrim bez maksas tajā PMLP teritoriālajā nodaļā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība. Pēc PMLP ziņām vēlētāja apliecība dalībai 13.Saeimas vēlēšanās nepieciešama nedaudz vairāk kā 60 000 vēlētāju, kas veido 4 procentus no Latvijas balsstiesīgo pilsoņu skaita.

Balsošanas kārtība vēlēšanu iecirknī

  1. Ierodoties vēlēšanu iecirknī, jāuzrāda Latvijas pilsoņa pase vai personas apliecība kopā ar vēlētāja apliecību (vēlētājiem, kuriem ir tikai personas apliecība).
  2. Lai saņemtu vēlēšanu materiālus, jādodas pie vēlētāju reģistrācijas galda.
  3. Vēlēšanu materiāli ir vēlēšanu aploksne un vēlēšanu zīmju komplekts.
  4. Vēlēšanu aploksnei jābūt apzīmogotai ar attiecīgā iecirkņa zīmogu, bet zīmju komplektā jābūt 16 attiecīgā vēlēšanu apgabala zīmēm, sagrupētām kandidātu sarakstu numerācijas secībā.
  5. Par vēlēšanu materiālu saņemšanu jāparakstās balsotāju sarakstā
  6. Balsošanai jāizmanto vēlēšanu kabīne vai nodalījums.
  7. No visām vēlēšanu zīmēm jāizvēlas viena – ar to kandidātu sarakstu, par kuru vēlaties balsot.
  8. Vēlēšanu zīmi var atstāt negrozītu vai ar “+” atzīmēt kandidātus, kuru ievēlēšanu vēlētājs īpaši atbalsta vai izsvītrot tos kandidātus, kuru ievēlēšanu vēlētājs neatbalsta.
  9. Vēlēšanu zīme jāieliek vēlēšanu aploksnē, aploksne jāaizlīmē un jāiemet vēlēšanu kastē.
  10. Neizmantotās zīmes var atstāt iecirknī vai no zīmēm pie izejas līdzņemšanai izveidot pilnu zīmju komplektu, lai nebūtu iespējams uzzināt, kā nobalsots.

Atzīmes vēlēšanu zīmē

Atzīme “+” ir līdzskaitāma, ja tā ir izdarīta tam paredzētajā vietā - rombā. Krustu veidojošās līnijas var būt jebkādā izvērsumā vai pagrieziena leņķī (“+” vai “×”), bet šo līniju krustpunktam jāatrodas romba iekšpusē. Atzīme “+” var atrasties rombā pilnīgi vai daļēji – arī ir pāri romba malām.

Kandidāta vārda un uzvārda svītrojums ir līdzskaitāms, ja līnija ir vilkta attiecībā uz šo kandidātu un skar vismaz vienu kandidāta vārda vai uzvārda burtu.

Jebkādas citas atzīmes vēlēšanu zīmē, piemēram “–”, “*”, “˅”, uzraksti, zīmējumi  to nepadara par nederīgu. Skaitot balsis par kandidātu, šādas atzīmes neņem vērā.

Ja vēlēšanu zīmē izsvītro visus kandidātus

Ja vēlētājs vēlēšanu zīmē izsvītro visus kandidātus, viņš vienalga būs atdevis savu balsi par šo kandidātu sarakstu, un, skaitot balsis, katrs kandidāts saņems pa vienam svītrojumam.

Ja balso ar tukšu aploksni

Ja vēlētājs nobalso ar tukšu aploksni, tad viņa balss tiek pieskaitīta kopējam derīgo vēlēšanu aplokšņu skaitam, no kura aprēķina 5% barjeras slieksni, kas jāiegūst kandidātu sarakstam, lai varētu pretendēt uz vietām Saeimā. Nevienam citam sarakstam tukšu balsojumu nepieskaita.

Kur paliek balss, ja nobalsots par sarakstu, kas nepārvar 5% barjeru?

Atbilstoši Saeimas vēlēšanu likumam deputātu vietu sadalē nepiedalās tie kandidātu saraksti, kuri kopā pa visu Latviju saņēmuši mazāk par 5% no nodoto balsu kopskaita. Tas nozīmē, ka balsis par kandidātu sarakstiem, kuri nepārvar 5% barjeru, netiek pieskaitītas nevienam no 5% barjeru pārvarējušiem sarakstiem. Ja Saeimas vēlēšanās par partijas vai partijas apvienības kandidātu sarakstu nobalso vairāk nekā 2% vēlētāju, šai partijai vai partiju apvienībai piešķir valsts budžeta finansējumu nākamajiem četriem gadiem.

Kad vēlēšanu aploksne vai vēlēšanu zīme ir nederīga?

Nederīgas ir vēlēšanu aploksnes, uz kurām nav norādes par 13.Saeimas vēlēšanām un attiecīgā vēlēšanu iecirkņa zīmoga. Vēlēšanu zīme ir nederīga, ja tā neatrodas vēlēšanu aploksnē un aploksne nav iemesta vēlēšanu kastē. Vēlēšanu zīme nav derīga, ja tā ir no cita vēlēšanu apgabala, ja tā ir saplēsta tā, ka nav saprotama vēlētāja griba. Arī tad, ja vēlēšanu aploksnē ir ievietotas vairākas atšķirīga satura vēlēšanu zīmes, neviena no šīm zīmēm nav derīga. Ja vēlēšanu aploksnē atrod vairākas pilnīgi vienāda satura zīmes, viena no šīm zīmēt ir derīga.

Uz vēlēšanu aploksnes jābūt attiecīgā iecirkņa zīmogam.

Balss nodošana glabāšanā

Trīs dienas pirms vēlēšanām - 3., 4. un 5. oktobrī – 58 no 954 Latvijas vēlēšanu iecirkņiem būs iespējams nodot balsi glabāšanā. Vēlēšanu iecirkņi, kur var nodot balsis glabāšanā, ir izveidoti 37 pašvaldībās, kurās ir vismaz 7500 vēlētāju.  Ņemot vērā nelielo skaitu iecirkņu, šo iespēju aicināti izmantot vēlētāji, kuri vēlēšanu laikā dosies izbraukumā uz ārvalstīm vai nevarēs ierasties iecirknī darba dēļ.

Balsis glabāšanā var nodot šādos laikos:

  • trešdien, 3. oktobrī, no 17.00 – 20.00;
  • ceturtdien, 4. oktobrī, no 9.00 – 12.00;
  • piektdien, 5. oktobrī, no 10.00 – 16.00.

Glabāšanā nodotās balsis tiks ievietotas īpašā reģistrācijas aploksnē un uzkrātas atsevišķā vēlēšanu kastē. Vēlētājs, kurš nodevis balsi glabāšanā, drīkst balsot atkārtoti vēlēšanu dienā, taču tikai tajā iecirknī, kur nodevis balsi glabāšanā. Šajā gadījumā vēlētāja iepriekš nodotā balss tiks anulēta, vēlēšanu rezultātam pieskaitot vēlēšanu dienā nodoto balsojumu.

Balsošana vēlētāja atrašanās vietā

Vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties balsošanas telpās, šo vēlētāju aprūpētāji un slimojošu personu aprūpētāji no 1.oktobra līdz 6.oktobrim var pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā. Balsošana jāpiesaka vēlētāja atrašanās vietai tuvākajā iecirknī iecirkņa darba laikā:

  • pirmdien, 1.oktobrī: no plkst.17.00 - 20.00;
  • otrdien, 2.oktobrī: no plkst. 8.00 - 11.00;
  • trešdien, 3.oktobrī: no plkst. 17.00 - 20.00;
  • ceturtdien, 4.oktobrī: no plkst. 9.00 - 12.00;
  • piektdien, 5.oktobrī: no plkst. 10.00 - 16.00.

Iesniegumu iecirknī drīkst nogādāt jebkura vēlētāja uzticības persona – rads, draugs, sociālās aprūpes darbinieks vai kaimiņš. Vēlētāja uzticības persona iesniegumu vēlētāja vārdā var uzrakstīt arī iecirknī. Iesniegumā jānorāda:

  • vēlētāja vārds, uzvārds, personas kods,
  • iemesls, kādēļ nepieciešama balsošana atrašanās vietā,
  • precīza adrese, kur jāierodas vēlēšanu komisijai. Ieteicams norādīt arī ēkas ārdurvju kodu, ja tāds ir un telefona numuru, pa kuru vēlēšanu komisija var sazināties ar vēlētāju problēmsituācijās.

Ja iesniegums iecirknī nogādāts vēlēšanu dienā, tas obligāti izpildāms, ja saņemts līdz pulksten 12.00. Iesniegumi, kuri saņemti vēlāk, jāizpilda, ja vēlēšanu komisijas pārstāvjiem ir iespējams ierasties pie vēlētāja līdz iecirkņa slēgšanai, pulksten 20.00.

Balsošanas kārtība ārvalstīs

Vēlētāji ārvalstīs 13.Saeimas vēlēšanās var piedalīties, balsojot jebkurā no ārvalstīs izveidotajiem vēlēšanu iecirkņiem vēlēšanu dienā vai reģistrējoties pasta balsošanai.

13.Saeimas vēlēšanās ārvalstīs izveidots 121 vēlēšanu iecirknis 45 valstīs – Amerikas Savienotajās Valstīs, Apvienotajos Arābu Emirātos, Austrālijā, Austrijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Beļģijā, Brazīlijā, Čehijā, Dānijā, Ēģiptē, Francijā, Grieķijā, Gruzijā, Igaunijā, Indijā, Islandē, Itālijā, Izraēlā, Īrijā, Japānā, Jaunzēlandē, Kanādā, Kazahstānā, Korejā, Krievijā, Ķīnā, Lielbritānijā, Lietuvā, Luksemburgā, Meksikā, Moldovā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Somijā, Spānijā, Šveicē, Turcijā, Ukrainā, Ungārijā, Uzbekistānā, Vācijā un Zviedrijā.

Visvairāk 13.Saeimas vēlēšanu iecirkņu ir Amerikas Savienotajās Valstīs – 21, Lielbritānijā – 19 un Vācijā – deviņi. Zviedrijā ir seši vēlēšanu iecirkņi, pieci iecirkņi darbosies gan Austrālijā, gan Kanādā, pa četriem iecirkņiem – Īrijā, Krievijā un Norvēģijā. Divi iecirkņi būs astoņās valstīs – Austrijā, Baltkrievijā, Brazīlijā, Dānijā, Francijā, Itālijā, Spānijā un Šveicē.

Pieteikties balsošanai pa pastu varēja no 2018. gada 5. maija līdz 14. septembrim 16 Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās. Šajā laikā tika saņemti 433 pasta balsošanas pieteikumi, visvairāk – Amerikas Savienotajās Valstīs (136), Vācijā (78) un Lielbritānijā (68).

Vēlēšanu komisijas

13.Saeimas vēlēšanas nodrošināšanā ir iesaistītas trīs līmeņu vēlēšanu komisijas - Centrālā vēlēšanu komisija, 110 novadu un 9 republikas pilsētu vēlēšanu komisijas un 1078 vēlēšanu iecirkņu komisijas, ieskaitot vēlēšanu iecirkņu komisiju balsošanas nodrošināšanai Rīgas pilsētas ieslodzījuma vietās un balsu skaitīšanas komisijas starptautisko operāciju rajonos Afganistānā un Mali.

Vēlēšanu novērotāji

13.Saeimas vēlēšanu norisi un balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņos drīkst novērot partiju un partiju apvienību, kuru kandidātu saraksti reģistrēti vēlēšanām, pilnvaroti novērotāji, Centrālās vēlēšanu komisijas un pašvaldību vēlēšanu komisiju pilnvaroti novērotāji, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Par novērotājiem nedrīkst būt deputātu kandidāti.

13. Saeimas vēlēšanās Centrālā vēlēšanu komisija īsteno projektu, kura ietvaros Latvijas iedzīvotājiem tiek dota iespēja iesaistīties vēlēšanu novērošanā,  kļūstot par Centrālās vēlēšanu komisijas brīvprātīgajiem novērotājiem. Par brīvprātīgo novērotāju iespējams pieteikties līdz 2018. gada 2. oktobrim. Projektā var piedalīties Latvijas iedzīvotāji no 16 gadu vecuma. Brīvprātīgajiem novērotājiem komisijas mājaslapā ir jāapgūst kurss “13.Saeimas vēlēšanu kārtība”, jāaizpilda brīvprātīgā novērotāja reģistrācijas anketa un jāizvēlas iecirknis, kurā novērot balsošanas norisi un balsu skaitīšanu.

Priekšvēlēšanu aģitācija

Saeimas vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanām ir spēkā pilnīgs aģitācijas aizliegums. Tas nozīmē, ka šajās dienās ir aizliegts izvietot aģitācijas materiālus televīzijā, radio, preses izdevumos, publiskās vietās, kā arī valsts un pašvaldību iestādēs, kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50 procenti kapitāla daļu pieder valstij vai pašvaldībai. Internetā šajās dienās ir aizliegta maksas priekšvēlēšanu aģitācija. Balsošanas laikā aģitēt aizliegts vēlēšanu iecirkņos un tuvāk par 50 metriem no ieejas ēkā, kur atrodas vēlēšanu iecirknis.

Kur ziņot par vēlēšanu pārkāpumiem?

Par vēlēšanu pārkāpumiem iedzīvotāji tiek aicināti informēt tiesībsargājošās iestādes, zvanot uz Valsts policijas tālruni 110. Par slēpto aģitāciju un administratīvo resursu izmantošanu aģitācijā jāinformē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs mobilajā lietotnē “Ziņo KNAB” vai pa tālruni 80002070, par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem televīzijā un radio - Nacionālā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, par aģitācijas pārkāpumiem vēlēšanu iecirkņos vai 50 m no iecirkņa ieejas - vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs.

Par balsu pirkšanu un apzinātu nepareizu balsu skaitīšanu jāziņo Drošības policijai pa tālruni 67208964 vai e-pastu dpdd@dp.gov.lv.

Balsu skaitīšana

Balsu skaitīšana sākas pēc iecirkņu slēgšanas. Balsu skaitīšanai iecirkņos var sekot līdzi novērotāji un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Vēlēšanu rezultāti vēlēšanu naktī tiks publicēti Centrālās vēlēšanu komisijas 13.Saeimas vēlēšanu mājaslapā, adresē https://sv2018.cvk.lv.

Pirms vēlēšanu kastu atvēršanas, iecirkņa telpas sagatavo balsu skaitīšanai: noslēdz balsotāju sarakstus, dzēš neizmantotās vēlēšanu aploksnes, citus balsošanas materiālus iesaiņo un iznes no balsu skaitīšanas telpas. Iecirkņa sagatavošana balsu skaitīšanai aizņem līdz 40 minūtēm.

Daļā vēlēšanu iecirkņu balsu skaitīšanā izmanto skenerus un īpašu lietojumprogrammu. Tā ieskenētās zīmes atpazīst pēc svītrkoda, sagrupējot un saskaitot balsis pa kandidātu sarakstiem. Pēc tam vēlēšanu komisija katras zīmes attēlu projicē uz ekrāna un skaita par kandidātiem nodotās atzīmes „+” un svītrojumus. Balsu skaitīšanas rezultāti tiek nosūtīti publicēšanai Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Pirmie vēlēšanu rezultāti sadalījumā pa kandidātu sarakstiem no mazākajiem vēlēšanu iecirkņiem gaidāmi ap pusnakti, puse iecirkņu rezultātu varētu būt saskaitīti līdz 3.00, 4.00 naktī, bet lielākā daļa iecirkņu – līdz 6.00 rītā. Par kandidātiem nodotais balsu skaits varētu būt zināms svētdien, 7. oktobrī. Galīgos vēlēšanu rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija plāno apstiprināt trīs nedēļu laikā pēc vēlēšanām.

Vēlēšanu rezultātu aprēķināšana

Saeimā ievēlētos deputātus nosaka Centrālā vēlēšanu komisija. Deputātu vietu sadalē nepiedalās tie viena nosaukuma kandidātu saraksti, kuri kopā pa visu Latviju saņem mazāk nekā 5% no nodoto balsu kopskaita. Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likumu par nodoto balsu kopskaitu uzskata derīgo vēlēšanu aplokšņu kopskaitu.

Vēlēšanu rezultātu noteikšanai Latvijā izmanto Senlaga matemātisko rezultātu aprēķina metodi. Tā paredz par katru kandidātu sarakstu nodoto derīgo vēlēšanu zīmju skatu dalīt ar veseliem nepāra skaitļiem 1, 3, 5, 7 un tā tālāk, līdz dalījumu skaits ir vienāds ar kandidātu sarakstā pieteikto deputātu kandidātu skaitu. Visus iegūtos dalījumus par visiem viena vēlēšanu apgabala kandidātu sarakstiem, kas pārvarējuši 5% barjeru, sanumurē kopējā dilstošā secībā. Vietas vēlēšanu apgabalā saņemt tie kandidātu saraksti, kuriem atbilst lielākie dalījumi.

Resursi par vēlēšanām

https://sv2018.cvk.lv – 13.Saeimas vēlēšanu interneta vietne, pieejama informācija par kandidātu sarakstiem, deputātu kandidātiem, priekšvēlēšanu programmas, ziņas par vēlētāju aktivitāti, vēlēšanu rezultāti.

Pirmā informācija par vēlētāju aktivitāti būs pieejama 3.oktobra vakarā, noslēdzoties pirmajai balss nodošanas glabāšanā dienai. Vēlēšanu dienā, 6.oktobrī, ziņas par vēlētāju aktivitāti tiks apkopotas uz pulksten 8.00, 12.00, 16.00 un 20.00, un dienas laikā būs pieejamas ar stundas intervālu - ap pulksten 9.00, 13.00, 17.00. Ziņas par kopējo vēlētāju aktivitāti Latvijā tiks apkopotas jau balsu skaitīšanas laikā un varētu būt zināmas pēc pulksten 22.00.

www.cvk.lv – Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapa, pieejama informācija par balsošanas kārtību, vēlēšanu iecirkņu saraksti Latvijā un ārvalstīs, vēlēšanu iecirkņu kartes.

67049999 – Centrālās vēlēšanu komisijas uzziņu tālrunis. Tālruņa darba laiks – darba dienās no pulksten 8.00 līdz 20.00, 5. un 6. oktobrī – no pulksten 7.00 līdz 24.00. Tālrunis sniedz uzziņas par vēlēšanu iecirkņiem un balsošanas kārtību.

Centrālās vēlēšanu komisijas preses brīfingi

  • sestdien, 6. oktobrī, pulksten 21.00 Rīgas Kongresu namā, K.Valdemāra ielā 5, Rīgā notiks preses brīfings par vēlēšanu dienas norisi. Dalība preses brīfingā jāpiesaka līdz 6.oktobra plkst.16.00.
  • svētdien, 7. oktobrī, pulksten 15.00 Saeimas nama Baltiešu zālē Jēkaba ielā 6/8, Rīgā notiks  preses konference par 13.Saeimas vēlēšanu rezultātiem. Saeimas namā darbojas caurlaižu režīms, tāpēc mediju pārstāvjus, kuriem nav derīgas Saeimas vai Ārlietu ministrijas akreditācijas kartes, dalību preses konferencē lūdzam pieteikt līdz 3. oktobra plkst. 16.00, norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un kontakttālruni. Ierodoties pasākuma vietā, jāuzrāda preses karte un personu apliecinošs dokuments.
  • pieteikšanās uz preses pasākumiem pa e-pastu kristine.berzina@cvk.lv vai tālruni 29406604.
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI