DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Konkurss jaunajiem filmu veidotājiem ar 7500 eiro lielu balvu sava kino veidošanai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Visa oktobra laikā, no šodienas līdz pat 31. oktobrim, jaunie filmu veidotāji no Latvijas aicināti pieteikt savu ideju īsfilmu konkursam un konkursa uzvaras gadījumā savu darbu izrādīt skatītājiem visā Eiropā. Pieci konkursa uzvarētāji katrs saņems 7500 eiro lielu finansējumu savas radošās kino ieceres īstenošanā. Tāpat filmu veidošanas procesā jaunos filmu veidotājus ar padomu atbalstīs Eiropas vadošie kino režisori.

Jauno filmu veidotāju konkurss notiek Eiropas Komisijas īstenotās informatīvās kampaņas #EUandME ietvaros. Tā mērķis ir rosināt jauniešus radošā veidā pievērst uzmanību un atklāt ES sniegtās iespējas kādā no piecām tēmām – digitālā vide, mobilitātes iespējas, uzņēmējdarbības iemaņas, ilgtspēja un tiesības.

«Katra izdevība strādāt kopā ar jomas profesionāļiem, mācīties no viņiem, paplašināt pasaules skatījumu un izkopt savu stilu, ir iespēja, ko jaunajiem filmu veidotājiem vajadzētu izmantot. Konkurence pasaules kino industrijā ir lielāka nekā jebkad gan, pretendējot uz projekta finansējumu, gan auditorijas uzmanību. Tādēļ #EUandME filmu konkurss ir divtik vērtīgs. Laureātu filmas redzēs plaša Eiropas auditorija, kas jaunajiem talantiem dos iespēju sevi pieteikt kino ekspertu un interesentu acīs, kā arī sniegs atspēriena punktu turpmākajā karjerā,» jauniešus piedalīties konkursā aicina režisore, Lielā Kristapa balvas laureāte Adriana Roze.

Jauno filmu veidotāju konkursā piedalīties var jaunieši ar pieredzi video sižetu un kino uzņemšanā, kas ir sasnieguši 18 gadu vecumu un nav vecāki par 35 gadiem. Konkursa žūrijai jāiesniedz īsfilmas idejas apraksts un īss video, kas raksturo jaunieša radošo ieceri. Iesniegtos darbus vērtēs pazīstami Eiropas kino režisori un atlasīs 10 finālistus — pa diviem pretendentiem katrā no piecām iepriekš minētajām tēmām. Uzvarētājs tiks noteikts publiskā tiešsaistes balsojumā 2019. gada janvārī.

Informācija par konkursu un noteikumi: https://europa.eu/euandme/lv/yfc/

Iedvesmai iesakām noskatīties piecas filmas, kuras veidotas īpaši šai kampaņai: https://europa.eu/euandme/lv/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI