DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs sveiks veselīga uztura ražotājus Latgalē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 30. augustā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidents Pēteris Apinis apmeklēs trīs zemnieku saimniecības Latgalē, kurām pasniegs LĀB jau par tradīciju kļuvušo apbalvojumu „Valetudo Patriae” (veselība dzimtenei) par veselīgu pārtikas produktu ražošanu.

LĀB apbalvojumu Valetudo Patriae” saņems zemnieku saimniecība „Sollomina muiža” Aglonas novada Aglonas pagastā, zemnieku saimniecība „Kotiņi” Viļakas novada Šķilbēnu pagastā un individuālais komersants Kārlis Mieriņš Viļakas novada Susāju pagastā.

LĀB apbalvojumu „Valetudo Patriae” zemkopības ministrs un LĀB prezidents pasniedz Latvijas lauksaimniekiem, zivsaimniekiem un pārtikas ražotājiem par sasniegumiem veselīgu uzturproduktu ražošanā, veselīga uztura lietošanas un veselīga dzīvesveida veicināšanā, kā arī par izciliem Latvijā ražotiem uzturlīdzekļiem, ko ārsti iesaka ikdienas vai speciālajā diētiskajā uzturā.

Informācija par apbalvojuma “Valetudo Patriae” laureātiem:

Zemnieku saimniecība „Sollomina muiža”

Daudznozaru saimniecība atrodas 1,5 km no Aglonas bazilikas, dabas parka „Cirīša ezers” krastā. Kopš 2002. gada saimnieko videi draudzīgi – ar bioloģiskām metodēm, apsaimnieko vairāk kā 45 ha zemes. Saimniecībā ir desmit slaucamas govis. Saimniecībai ir arī mājražotāja status, kas ļauj pašiem gatavot dažādus sierus. Saimnieki labprāt uzņem ciemiņus, kas var nakšņot viesu mājā. Tāpat ekskursantiem ir iespēja iegādāties bioloģiskās lauksaimniecības produktus, degustēt upeņu vīnu un mājas sieru.

Zemnieku saimniecība „Kotiņi”

„Kotiņu” saimniecības pamatnodarbošanās ir graudkopība. Tā ir viena no lielākajām sēklaudzēšanas saimniecībām Latvijā. Kā papildus nodarbošanās ir rapšu eļļas un pārtikas miltu ražošana un realizācija. Pupu, rapšu lauku apputeksnēšanai izmanto saimniecībā esošās bites. Pateicoties jaunākajam „Kotiņu” projektam „Graudaugu audzēšanas un pārstrādes nozares attīstība un modernizācija”, „Kotiņos” ražo inovatīvu produktu – lobītas granulētas pupas, lobītus zirņus, grūbas un putraimus. Vietējām pupām ir liels potenciāls un labas noieta iespējas.

Individuālais komersants Kārlis Mieriņš

„Mieriņi” ir liela lauku saimniecība pļavu un mežu vidū, kas atrodas pie Latvijas robežas. Tīrajos Latgales laukos tiek audzēti bioloģiski dārzeņi un lopi. Mieriņu saimniecībai kopš 2004. gada ir piešķirts bioloģiskās saimniecības sertifikāts. Mieriņu nama durvis ceļiniekiem ir atvērtas un saimnieki labprāt dalās pieredzē par paveikto, aicina darboties līdzi un ļauj atbraucējiem izbaudīt „Mieriņu” sētas, lauku, pļavu un mežu brīvību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI