DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VNĪ uzsāk centralizētās prokuratūras ēkas pārbūvi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 16.augustā, VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) iepazīstinās ar topošās centralizētās prokuratūras ēkas Aspazijas bulvārī 7 pārbūves projektu un svinīgi nodos nama atslēgas būvniekam SIA “Abora”, informē VNĪ Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Inta Plūmiņa.

Pasākumā un ekskursijā, kurā aicināti piedalīties mediju pārstāvji, arhitekts Aldis Polis iepazīstinās ar nama īpašajām arhitektoniskajām vērtībām – autentiskajiem fasādes un interjera elementiem, kā arī pastāstīs par plānotajām pārmaiņām un risinājumiem, lai ēkā taptu modernas un funkcionāli ērtas telpas.

Savukārt bijušais Valsts Policijas priekšnieks Juris Rekšņa, kurš šajā ēkā strādājis ilgus gadus, pastāstīs par spilgtākajiem notikumiem, kas saistās ar šo namu.

“Pēc pilsētas arhitekta Reinholda Georga Šmēlinga projekta 1891.gadā celtajai ēkai ir nenovērtējama kultūrvēsturiska vērtība gan arhitekta rokraksta, gan tās sabiedriskās nozīmes dēļ. Te vienmēr atradušās iestādes, kas kalpojušas sabiedrības drošībai. Arī pēc pārbūves tradīcijas turpināsies. Plānots, ka 2021.gadā ēkā darbu uzsāks desmit Latvijas Republikas prokuratūras. Tādējādi mēs optimizējam valsts iestāžu izvietojumu. Saglabājot gan ēkas raksturu, gan oriģinālās detaļas un apvienojot tās ar moderniem inženiertehniskiem risinājumiem, ēka pēc pārbūves kļūs par prokuratūras darbam piemērotu darba vidi,” stāsta VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Pirms apskates ekskursijas notiks simboliska atslēgu nodošana būvniekiem, kurā piedalīsies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis, būvuzņēmuma SIA “Abora” pārstāvis Gunārs Barkāns un būvprojekta autors, arhitekts Aldis Polis.

Pasākums sāksies plkst.12.30, tajā aicināti piedalīties mediju pārstāvji.

VNĪ šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus, kuri iekļauti programmā “100 adreses Latvijas simtgadei”, aptuveni 135 miljonu eiro apmērā. Uzņēmuma pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumu 1,8 milj. m2 platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumu vairāk nekā 10 milj. m2 platībā. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI