DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ar Šengenas informācijas sistēmas atbalstu sekmēs traktortehnikas zādzību novēršanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 17. jūlijā, Ministru kabinets atbalstīja Iekšlietu ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Šengenas informācijas sistēmas darbības likumā”, kura mērķis ir nodrošināt Šengenas informācijas sistēmas izmantošanu sabiedriskās kārtības un drošības stiprināšanai dalībvalstīs.

Lai palīdzētu risināt arī Latvijā aktuālo jautājumu par traktortehnikas zādzību novēršanu un nozagtās tehnikas atgūšanu, turpmāk informāciju par starptautiskajā meklēšanā esošu traktortehniku varēs pārbaudīt Šengenas informācijas sistēmā (SIS), Latvijā reģistrējot no ārvalstīm ievesto traktortehniku.

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrai turpmāk būs pamatojums saņemt piekļuvi SIS par zagto traktortehniku ES, lai varētu pieņemt lēmumu saistībā ar traktortehnikas un to piekabju reģistrāciju un reģistrācijas apliecības izsniegšanu.

Šobrīd pielaide SIS ir Ceļu satiksmes drošības direkcijai. Savukārt Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrai, reģistrējot no ārvalstīm ievestu traktortehniku un tās piekabes, šobrīd netiek pārbaudīts, vai ziņojums par tām nav reģistrēts sistēmā, kurā ES dalībvalstis izsludina meklēšanā esošus transportlīdzekļus. Bez šādām pārbaudēm organizētajai noziedzībai tiek dota iespēja realizēt Latvijas tirgū citā dalībvalstī nozagtu traktortehniku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI