DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ziedu balle - 19 gadsimta noskaņās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Plaukstošākajā gada mēnesī, kad visapkārt čalo putni un gaisā virmo pavasara ziedu aromāti, Lielvircavas muiža aicina ikvienu interesentu 12. maijā uz Ziedu balli 19. gadsimta stila noskaņās. Vērojot polonēzes, Vīnes valša, tango, kadriļas, mazurkas un citu deju stilu paraugdemonstrējumus, muižas apmeklētāji varēs apgūt tā laika populārākās dejas un manieres. Lai paspilgtinātu balles noskaņu, aicinājums viesiem ierasties atbilstoši ģērbtiem - balles tērpos un vakarkleitās.

Muižas pasākumi, kuros uzsvari likti uz modes vēstures izzināšanu, Lielvircavas muižā norit jau vairākus gadus, ļaujot viesiem atgriezties 19. gadsimta saviesīgajā dzīvē, kad telpas pievējoja ar parfīma aromātiem, greznu tērpu čaukstoņu, mūziku un saviesīgām sarunām. 19. gadsimta modes un deju kultūras izzināšana ir muižas gides Zandas Zariņas aizraušanās. Ierasti Lielvircavas tematiskās balles tiek rīkotas augustā - muižas svētku laikā, bet, vēloties piesaistīt arvien jaunus apmeklētājus, muižas gide šogad interesentiem piedāvā balli arī pavasarī.

“Pavasaris ir laiks, kad daba mostas, visapkārt vērojams plaukstošu pumpuru krāšņums, sajūtami pavasara augu un ziedu aromāti. Šis ir piemērots laiks, lai muižu rotātu ar ziediem un aicinātu viesus uz pavasara balli. Balles atklāšana ar viesu uzrunām paredzēta pulksten 19:00. Pasākumā piedalās biedrība “Daugavpils mantojums”, kultūras un mākslas centrs “Nātre”, biedrība “Liel.Barons”. Par atsevišķu samaksu būs iespēja darboties arī ziedu rotu darbnīcā un fotografēties muižas Ziedu istabā”, komentē Tūrisma punkta vadītāja Lielvircavas muižā Zanda Zariņa.

Ieeja ballē ir bez maksas. Vairāk informācijas pa tālruni: 22024127

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI