DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēki ārkārtas situāciju mācībās pilnveido sadarbību ar valsts operatīvajiem dienestiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 25.aprīlī, Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Ķeguma novada Rembates pagastā notika pilna apjoma ārkārtas situāciju mācības, kurās Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēki sadarbībā ar valsts operatīvajiem dienestiem pārbaudīja spēju praktiski īstenot Ārkārtas situāciju pasākumu plānu.

Plkst.10.00 uz 15 sekundēm, ar mērķi pārbaudīt apziņošanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī konstatēt bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā, Aviācijas bāzē tika iedarbinātas trauksmes sirēnas.

Ārkārtas situāciju mācībās piedalījās Nacionālo bruņotos spēku Gaisa spēki, Nodrošinājuma pavēlniecības 2.reģionālais nodrošinājuma centrs, Zemessardze, Militārā policija, Nacionālā aizsardzības akadēmija, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvalde un citas valsts un pašvaldību institūcijas.

Ārkārtas situāciju mācību uzdevumi bija pārbaudīt Aviācijas bāzē izvietoto bruņoto spēku vienību un valsts operatīvo dienestu apziņošanas un rīcības efektivitāti ārkārtas situāciju radīto seku likvidācijas darbu laikā, pārbaudot arī iesaistīto dienestu komunikācijas un sadarbības efektivitāti.

Mācībās atbalstu sniedza arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters “Mi-17”, kā arī pārvietojoties uz mācību norises vietu bija redzami iesaistīto dienestu operatīvie transportlīdzekļi. Mācībās tika lietoti imitācijas līdzekļi, kas neapdraud iedzīvotāju veselību un dzīvību, kā arī nenodara kaitējumu īpašumiem un dabai. Ārkārtas situāciju mācību laikā tika pilnveidota Nacionālo bruņoto spēku helikopteru spēja transportēt lielu skaitu cietušo uz  Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāru "Gaiļezers".

Sākoties intensīvam militāro vingrinājumu un mācību posmam ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs, Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka to laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. 

Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija, Valsts policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Bruņotie spēki uzsver, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Iespēju robežās operatīvā informācija par to ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI