DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Svinīgā pasākumā pasniegs NATO Labdarības tirdziņa čeku un pateiksies uzņēmējiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 4. aprīlī, plkst. 12.00 Aizsardzības ministrijā norisināsies NATO Labdarības tirdziņa svinīgais pasākums, kura laikā tiks pasniegts čeks atbalstu ieguvušajam labdarības projektam no Latvijas.

Pasākumā piedalīsies Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs  Viesturs Silenieks un Latvijas militārā pārstāvja NATO un Eiropas Savienībā vietnieks pulkvedis  Didzis Nestro ar kundzi Arnitu Nestro.

Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs  pasniegs 8397,78 eiro vērtu čeku biedrībai "Karosta Kids", kas saziedotos līdzekļus izmantos telpu labiekārtošanai.  Biedrība "Karosta Kids" darbojas Liepājā un sniedz daudzpusīgu atbalstu riska grupas ģimenēm, bērniem un jauniešiem.

Tāpat V. Silenieks pateiksies uzņēmējiem, kuri ar savām precēm ir atbalstījuši Latvijas stendu NATO Labdarības tirdziņā.

Līdzekļu vākšana labdarības projektiem norit visu gadu, gan piesaistot ziedojumus, gan rīkojot, piemēram, mākslas priekšmetu, rotu vai kūku tirdziņus, un NATO Labdarības tirdziņš ir visa gada kulminatīvais pasākums.

Pērn NATO rīkotajos labdarības pasākumos un novembrī notikušajā NATO Labdarības tirdziņā piedalījās 42 valstis, un kopumā tika iegūti 222 998 eiro, no kuriem Latvijas pienesums ir gandrīz 6000 eiro. 

2017. gadā iegūtos līdzekļus šogad paredzēts piešķirt 11 labdarības projektiem Beļģijā un 23 starptautiskiem labdarības projektiem.

NATO Labdarības tirdziņā Briselē Latvija piedalās no 2004. gada, piedāvājot tradicionālos produktus – Latvijas rupjmaizi, piparkūkas, cepumus, konfektes, sukādes, biezpiena sieriņus, alu, balzāmu, koka rotaļlietas, keramiku un lina izstrādājumus. Savukārt ar Latvijas viesnīcu īpašnieku atbalstu Latvija jau piekto gadu pēc kārtas kā īpašu balvu NATO Labdarības tirdziņa loterijai piedāvāja iespēju divām personām divas naktis pavadīt viesnīcās.

NATO Labdarības tirdziņš tiek organizēts jau kopš 1968. gada ar mērķi vākt līdzekļus labdarības projektiem, pārdodot uzņēmēju ziedotās preces.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai!

Aicinām apmeklēt NATO Labdarības tirdziņa čeku pasniegšanas svinīgo pasākumu 4. aprīlī plkst. 12.00, ierodoties Aizsardzības ministrijā līdz plkst. 11.45.

Lūdzam pieteikt savu dalību pasākumā līdz 4. aprīļa plkst. 10.00, rakstot uz e-pastu prese@mod.gov.lv un norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu un plašsaziņas līdzekli, kuru pārstāvat.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI