DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Telekomunikācijas

VARAM piedalās starptautiskā IT un sakaru tehnoloģiju izstādē-kongresā World Mobile Congress 2018

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Edmunds Beļskis sadarbībā ar Latvijas Mobilais Telefons (LMT) pārstāvjiem piedalās starptautiskā informācijas un sakaru tehnoloģiju izstādē–kongresā World Mobile Congress 2018. Pasākums norisinās no 2018. gada 26. februāra līdz 1.martam Barselonā, Spānijā.

Mobilo sakaru tehnoloģiju revolūcija pasauli virza uz arvien lielākiem sasniegumiem. Ar vairāk nekā 5 miljardiem abonentu mobilās tehnoloģijas šobrīd savieno vairāk nekā divas trešdaļas pasaules iedzīvotāju. Tas veicina inovāciju izveidi, maina rūpniecības nozares un stimulē jaunas, aizraujošas iespējas attīstītajos un jaunattīstības tirgos.

Edmunds Beļskis atzīmē: "Ir patiess prieks un gandarījums par Latvijas uzņēmuma Latvijas Mobilais Telefons dalību šajā nozīmīgajā kongresā. Tas ir starptautisks apliecinājums, ka Latvija ir pamanīta un Latvija spēj radīt konkurētspējīgas inovācijas sakaru jomā. Savukārt īstenojot eksperimentus un ieviešot inovācijas, mūsu uzņēmums spēj būt sakaru nozares avangardā."

Lai pildītu rūpniecības nozares apņemšanos ievērot ANO ilgtspējīgas attīstības mērķus un  mazinātu nevienlīdzību, mobilie telekomunikāciju operatori piedāvā risinājumus pasaules resursu saglabāšanai.

Sarunās nozīmīga loma ir 5G infrastruktūras attīstībai un uz 5G balstītu produktu izveidei. Tas skar gan privāto komersantu piedāvātos inovatīvos IT produktus, gan valsts nodrošinātos pakalpojumus, kur īpaša nozīme tiek atvēlēta viedajām tehnoloģijām, lietu interneta izmantošanai, sabiedriskās kārtības, telemedicīnas, viedās transporta sistēmas u.c. nodrošināšanai. 5G tehnoloģija sniedz līdz šim neiedomājamas iespējas kultūras un sporta pasākumu atspoguļošanā, sadzīves atvieglošanā, integrējot mājsaimniecības priekšmetus vienotā un pārvaldītā digitālā platformā.

Paneļdiskusijās aktīvi tiek diskutēts arī par nākotnes tehnoloģiju iespējām.

Kongress ir moderno produktu un tehnoloģiju izstāde, kurā piedalās 2300 dalībnieku no lielākajiem pasaules līmeņa IT un mobilo sakaru uzņēmumiem.

LMT stendā apmeklētāji tiek iepazīstināti ar jaunākajiem risinājumiem 5G tīkla attīstībā, kā arī gudro pilsētu, bezpilota auto, civilās aizsardzības un citu 4.industriālās revolūcijas tehnoloģiju jomā, kas top Latvijā, apvienojot LMT, kā arī citu vietējo uzņēmumu un universitāšu spēkus. LMT inovāciju telpā demonstrēts tiek arī ar kiberpoligons, kas ir unikāls risinājums mobilās drošības jomā un ar kura palīdzību tiks stiprināta mūsdienu kibertelpas drošība kā valstu, tā uzņēmumu līmenī. LMT izstrādātais risinājums jau izmantots un atzinīgi novērtēts NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Exellence Cross Swords 2018 apmācībās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI