DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Telekomunikācijas
1
1

Pieņemti noteikumi radioamatieru darbības atvieglošanai

FOTO: Freepik

Valdība šodien, 23. maijā, akceptēja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto noteikumu projektu, kas nosaka radioamatieru eksamenācijas apliecību un radioamatieru radiostacijas atļauju saņemšanu, kā arī radiostaciju lietošanas kārtību.

Atbilstoši Elektronisko sakaru likumam, SM sadarbībā ar VAS “Elektroniskie sakari” izstrādājusi jaunus noteikumus, kas paredz vienkāršot radioamatieru radiostaciju lietošanas uzsākšanas procesu, atsakoties no pienākuma radioamatierim saņemt radiostacijas ierīkošanas atļauju. Tādējādi tiek gan vienkāršots process, kādā radioamatieris saņem radioamatieru radiostacijas lietošanas atļauju, gan arī mazināts administratīvais slogs VAS “Elektroniskie sakari”. Tāpat noteikumos precizēta izmantotā terminoloģija, lai lietotājiem nodrošinātu šī normatīvā akta skaidrību un  vieglāku uztveramību.

 Latvija ir CEPT (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations) dalībvalsts un ir ieviesusi CEPT ECC (Electronic Communications Committee (former ERC – European Radiocommunications Committee) – Eiropas Radiosakaru komitejas (ERC) rekomendācijas, kas saskaņo radioamatieru kvalifikācijas līmeni CEPT un ļauj valstu administrācijām izdot radioamatieru radiostaciju atļaujas, pamatojoties uz citu valstu eksaminācijas apliecību pamata, kā arī dod iespēju radioamatieriem ceļot un strādāt ar savā valstī saņemtu noteiktas formas atļauju, bez individuālas atļaujas saņemšanas katrā valstī.

Šobrīd pēc VAS “Elektroniskie sakari” datiem, Latvijā kopumā reģistrētas 380 individuālās un kolektīvās radiostacijas, no tām atļaujas derīgas 293 radiostacijām, bet aktīvi ēterā strādā radioamatieri no vairāk nekā 170 radiostacijām - gan individuālajām, gan kolektīvajām. Minētajai grupai pieņemtie noteikumi nemaina tiesības un pienākumus, kā arī veicamās darbības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI